Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ÜNNEP BERECKBEN

A hagyományokhoz híven ma Bereckben is megünneplik a magyar szabadság napját. A déli misét követően két helyszínen (Gábor Áron-szobor, Bem–Petőfi-emléktábla) is koszorúznak, majd a művelődési központban, a díszbeszédek után a helyi iskolások is ifjúsági színjátszók ünnepi műsorát tekintheti meg a nagyérdemű.

HANGVERSENY

Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére ma 20 órától a Kolozsvári Magyar Opera gálaműsorát közvetíti az Erdélyi Magyar Televízió, illetve megtekinthetik az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán. Erkel Ferenc, Huszka Jenő, ifj. Johann Strauss és Kodály Zoltán műveiből hallhatnak részleteket. Közreműködnek az opera zenekara, férfikara és énekművészei, vezényel: Horváth József.

LÉSZEN ÁGYÚ!

A sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet a Hadtörténeti Intézettel és Múzeummal közösen ma 10–13 óráig a Lészen Ágyú! című rajzfilmet vetíti a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, ahol Pál Wendel műhelygyakorlat is tart.

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

A Székely Nemzeti Múzeum március 15-e tiszteletére új tárlattal jelentkezik a sepsiszentgyörgyi Lábasházban. Az 1848–49-es szabadságharc eseményeit és alakjait felidéző, az intézmény képzőművészeti és történelmi gyűjteményeinek műtárgyait egymással párbeszédbe állító kiállításon eddig soha be nem mutatott vagy újonnan vásárolt műtárgyakat láthat a nagyközönség. A megnyitót a múzeum Facebook-oldalán követhetik ma 17 órától. Házigazda: Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója. A kiállítást köszönti: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A tárlatot megnyitja: dr. Bordás Beáta művészettörténész.

TÁNC

A Rézhúron című produkciót (koreográfia: Tekeres Gizella, Melles Endre) ma 18 órától a baróti művelődési házban játssza a Háromszék Táncegyüttes. Belépőt foglalni a 0740.780.353-as telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük