Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

A Székely Nemzeti Múzeum Kós Károly-termében ma 18 órától bemutatják Székely Zoltán Emlékeim – Székely Zoltán önéletírása és szakmai levelezése című kötetet. Házigazda: Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója. A kiadvány létrejöttéről Birtók József, a csíkszeredai Státus Kiadó igazgatója beszél. A kötetet dr. Székely Zsolt ny. egyetemi docens, a könyv szerkesztője mutatja be.

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:30 Trollok a világ körül (amerikai animációs vígjáték, 3D, románul beszélő), 17:00 Bűvölet – Az örökség (amerikai horror–fantasy), 19:00 Valan – Angyalok völgye (magyar krimi), 19:15 Nagypapa hadművelet (amerikai vígjáték, magyarul beszélő).

MAGYAR SZÉPPRÓZA NAPJA

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére három éve február 18-án, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük a magyar széppróza napját. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) idén is társszervezője a magyar széppróza napja online eseménysorozatának. Február 18–20. között mindennap 18 órától hat prózaíró mutatkozik be, amelyek az E-MIL Facebook- és YouTube-oldalán tekinthetők meg élő közvetítés formájában. Az E-MIL műsorai ugyanezen napokon kerülnek adásba az Erdélyi Magyar Televízióban délelőtt fél tíztől kezdődően. Február 18-án Haklik Norbert és Szántai János prózaírókkal beszélget Mărcuțiu-Rácz Dóra költő, író, a kolozsvári Helikon szerkesztője. Február 19-én Borcsa Imola prózaíró és Serestély Zalán író, költő lép fel Sánta Miriám költő, szerkesztő moderálásában. Zárásképp február 20-án Márton Evelint és Vincze Ferencet kérdezi Codău Annamária kritikus, a marosvásárhelyi Látó szerkesztője.

SZÍNHÁZ

Ma 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében Martin Crimp: A többit már láttad a moziban (rendező: Botos Bálint) előadását játssza a sepsiszentgyörgyi magyar társulat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük