Felhívás!

AJÁNLÓ

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház december 20-án, vasárnap 18 órától a stúdiótermében (Szabadság tér 1. sz.) bemutatja a Zsongás című koncert-játékát bohócokkal. Szeretettel várnak minden 5 évfölötti nézőt. Az előadást még december 22-én, kedden18 órától és december 23-án, szerdán 18 órától lehet megtekinteni. Jegyfoglalás, valamint az előadással kapcsolatos további információk a 0755.335.400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél.

KISEBBSÉGEK NAPJA

A Kovászna Megyei Művelődési Központ a nemzeti kisebbségek napján online filmpremierrel hívja fel a figyelmet egy sajátos kisebbségi helyzetre. Bár jelenleg Kovászna megye részét képezi, Székföld az elmúlt évszázadokban sem a történelmi Székelyföldhöz, sem a Barcasághoz nem tartozott. Napjainkban Hidvégen, Árapatakon és Erősdön több okból is egyre nehezebb magyarnak lenni. A művelődési központ felkérésére az erdővidéki Emlékgyár Stúdió forgatott dokumentumfilmet a székföldi magyar közösségről. Szeretettel várnak minden érdeklődőt december 18-án 18 órától az online térbe (https://www.facebook.com/cultcov.ro)!

KÖNYVTÁR

Újra fogadhatja olvasóit a Bod Péter Megyei Könyvtár a felnőttkölcsönző-részlegen. Mivel a következő időszakban is érvényben maradnak a járványhelyzetre vonatkozó, korábbi szabályok, az olvasóknak nincs szabad hozzáférésük a polcokhoz, ezért segít, ha előzetesen jelzik igényléseiket telefonon vagy e-mail-ben.

MAGMA

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér újra látogatható a nagyközönség számára. Aktuális kiállításuk a november 13-án, online felületen megnyitott Befejezett Jövő#1, mely But Mircea, Farcaș David, Filipov Camilia, Ghegu Lucia, Giurgiu Adela, Popăilă Lucian, Sisea Ioana és Stoie Paul fiatal képzőművészek alkotásait mutatja be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.