Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház december 20-án, vasárnap 18 órától a stúdiótermében (Szabadság tér 1. sz.) bemutatja a Zsongás című koncert-játékát bohócokkal. Szeretettel várnak minden 5 évfölötti nézőt. Az előadást még december 22-én, kedden18 órától és december 23-án, szerdán 18 órától lehet megtekinteni. Jegyfoglalás, valamint az előadással kapcsolatos további információk a 0755.335.400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél.

KISEBBSÉGEK NAPJA

A Kovászna Megyei Művelődési Központ a nemzeti kisebbségek napján online filmpremierrel hívja fel a figyelmet egy sajátos kisebbségi helyzetre. Bár jelenleg Kovászna megye részét képezi, Székföld az elmúlt évszázadokban sem a történelmi Székelyföldhöz, sem a Barcasághoz nem tartozott. Napjainkban Hidvégen, Árapatakon és Erősdön több okból is egyre nehezebb magyarnak lenni. A művelődési központ felkérésére az erdővidéki Emlékgyár Stúdió forgatott dokumentumfilmet a székföldi magyar közösségről. Szeretettel várnak minden érdeklődőt december 18-án 18 órától az online térbe (https://www.facebook.com/cultcov.ro)!

KÖNYVTÁR

Újra fogadhatja olvasóit a Bod Péter Megyei Könyvtár a felnőttkölcsönző-részlegen. Mivel a következő időszakban is érvényben maradnak a járványhelyzetre vonatkozó, korábbi szabályok, az olvasóknak nincs szabad hozzáférésük a polcokhoz, ezért segít, ha előzetesen jelzik igényléseiket telefonon vagy e-mail-ben.

MAGMA

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér újra látogatható a nagyközönség számára. Aktuális kiállításuk a november 13-án, online felületen megnyitott Befejezett Jövő#1, mely But Mircea, Farcaș David, Filipov Camilia, Ghegu Lucia, Giurgiu Adela, Popăilă Lucian, Sisea Ioana és Stoie Paul fiatal képzőművészek alkotásait mutatja be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük