Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

* Ma 16 órától Gru 3. (amerikai animációs kalandfilm, 96 p.); 16.15 Élesítve (angol akcióthriller, 98 p.); 18.15 Csajok hajnalig(amerikai vígjáték, 100 p.); 20.00 Volt egyszer egy Venice (amerikai akció–vígjáték, 93 p.); 20.15 Transformers: Az utolsó lovag (amerikai sci-fi–akció, 149 p.).

* Ma és holnap Gothár Péter és Bereményi Géza kultalkotásaival zárják a magyar filmtörténeti vetítéssorozatot a Művész Moziban. Ma 18  órától Gothár Péter Megáll az idő (1981, 96 perc) című filmjét lehet megtekinteni. A történet a ’60-as években játszódik, főszereplői lázadó fiatalok, életüket azonban meghatározzák az ’56-os forradalom utórezgései. Csütörtökön 18 órától Bereményi Géza Európai Filmdíjjal elismert filmdrámája, az Eldorádó (1988, 100 perc) egy Teleki téri piaci kereskedő és családjának 1945 és 1956 között játszódó történetén keresztül mutatja be, hogyan fonódott össze a személyes sors és a történelem a világháború utáni Magyarország zavaros évtizedében. A filmeket román felirattal vetítik.

KÓRUSTALÁLKOZÓ

Szombaton, július elsején kórustalálkozót tartanak Baróton. A házigazda Báró Wesselényi Miklós Kórus által szervezett rendezvényre várhatóan nyolc meghívott énekkar érkezik, gyülekező kilenc órától a Diákdombon, minekutána a résztvevők felvonulnak a városban, a központ–új sor–művelődési ház útvonalon. A kórusok a városi művelődési házban lépnek fel.

PROJEKTZÁRÓ

Pénteken, június 30-án 16 órakor a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériában kezdődik az Antanténusz Egyesület Civil Liciten nyert Honnan jössz, hová tartasz? – alkotó–fejlesztő meseterápia gyermekotthonokban című pályázatának zárórendezvénye, amelyre szeretettel várnak minden támogatót és érdeklődőt, majd 17 órától gyermektáncházat tartanak a Borudvarban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük