Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

FILMVETÍTÉS

Ma 21 órától (esőnap: péntek) Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os emlékparkban a Boldog idők című, 2019-es francia vígjáték-drámát vetítik. Jegyeket 10 és 5 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani.

BÁBSZÍNHÁZ

Ma 18 órától Baróton, az Erdővidék Múzeumában és augusztus 21-én, pénteken 16 órától Csernátonban, a Haszmann Pál Múzeumban A buták versenye című bábelőadást játssza a Cimborák Bábszínház. Az előadás 6 évnél nagyobb gyerekeknek szól. A belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott.

BÚCSÚ

* A Kézdiszentlélek fölötti Perkőn ma tartják a Szent István-napi búcsút. A zarándokok körmenete 10.30-kor indul a kézdiszentléleki templomtól. Útközben elvégzik a keresztúti ájtatosságot. Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik, szónoka Csintalan László tiszteletbeli kanonok, nyugalmazott plébános. A liturgikus zenei szolgálatot a kézdiszentléleki egyházi énekkar biztosítja, Dávid István kántor vezénylésével.

* Kovásznán az elmúlt időszakban újították fel a Szent István tiszteletére épült plébániatemplomot, melyet augusztus 23-án, vasárnap a12 órakor kezdődő búcsús szentmisén nm. és ft. dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek áld meg, aki egyben a szentmise főszónoka is lesz.

GITÁRKONCERT

Augusztus 21-én, pénteken 19 órától a Kovásznai Művelődési Ház szabadtéri színpadán gitárkoncertre kerül sor. Fellépnek a Kurta Béla zenetanár által vezetett Gitárkör tanulói. A belépés ingyenes.

KONCERT

Augusztus 22-én, szombaton 11 órától a kovásznai Városi Művelődési Ház előtti téren térzenét ad a Zágoni Ifjúsági Fúvószenekar. Karnagy: Musát Gyula.

DOKUMENTUMFILM-SZEMLE

Meghosszabbították a Kaptár dokumentumfilm-szemle nevezési határidejét, így a pályaműveket augusztus 23-ig várják a cultcovasna@gmail.com elektronikus postai címre. További tájékoztatás és a pályázati kiírás elérhető a Kovászna Megyei Művelődési Központ weboldalán (www.kultkov.ro) illetve a Kaptár dokumentumfilm-szemle hivatalos Facebook oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük