Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

TÁNCELŐADÁS

Ma a Háromszék Táncegyüttes rendhagyó módon áll közönség elé. Rézhúron című szabadtéri előadását a Székely Nemzeti Múzeum kertjében adja elő 18 és 20 órától. Jegyeket előadások előtt egy órával a helyszínen lehet vásárolni. Teljes áru jegy: 20, kedvezményes jegy: 10 lej. Kedvezményes jegyeket csak a központi jegyirodában lehet váltani. A nézők beengedése a járványügyi protokoll betartása végett 17.30-kor, illetve 19.30-kor, fél órával a kezdés előtt történik. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében, kötelező a szájmaszk, a 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőket nem engednek a nézőtérre. A kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott, amennyiben az előadás napján eső lesz, a megvásárolt jegyeket visszaváltják.

ONLINE VETÍTÉSEK

A Háromszék Táncegyüttes Facebook-oldalán (facebook.com/haromszek) folytatódik a régi előadások online vetítése:

– június 23-án 19 órától: Két kezem forgatta, szívem táncoltatta (rendező-koreográfus: Ivácson László – 2012–2013-as évad)

– június 30-án 19 órától: Gábor Áron (rendező-koreográfus: Orza Calin – 2013–2014-es évad).

PRO PATRIA ET LIBERTATE

Holnap 17 órától a Lábasházban II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának emlékére nyílik kiállítás Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Lábasház és a Balassi Intézet MKK – Sepsiszentgyörgy szervezésében. A 2019-es Rákóczi-emlékév alkalmából a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeuma által összeállított vándorkiállítást tekinthetik meg a vendégek. Háromszék számára az esemény Rákóczi Ferenc hűséges krónikása, a rokokó szellemiségű literátor íródeák, Mikes Kelemen miatt is kiemelt jelentőséggel bír. Különlegesség, hogy éppen a történelmi zászlósor kiállítását követi, mintha szerves folytatása lenne, hiszen az előbbi tárlaton is szereplő Rákóczi-zászló ismét megjelenik, a kort mintegy panorámaszerűen tárva elénk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük