Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Újra nyitott a baróti könyvtár

A március derekától tartó, a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után a baróti Gyulai Líviusz Városi Könyvtár június 3-tól ismét várja látogatóit, a könyvbarátokat.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a látogatók fogadása a könyvtár előterében történik, ahol egyszerre két olvasó tartózkodhat, betartva egymás között az előírt távolságot. Ugyanakkor kötelező a maszk viselése is.

A visszavitt könyveket egyelőre külön helyen raktározzák, azokat előbb fertőtlenítik, és csupán azután válnak ismét kölcsönözhetővé. Egyelőre nem lehetséges a polcokról való szabad válogatás sem, ha az olvasó újabb könyveket szeretne kölcsönözni, azokat kérésre a könyvtáros kihozza számára. Arra is kérik az olvasókat, hogy a kiszolgálási idő rövidítése érdekében, lehetőség szerint telefonon vagy e-mailben jelezzék előre kölcsönzési szándékukat.

A könyvtár, mely a Baróton született, Kossuth-díjas grafikusművészről, Gyulai Líviuszról van elnevezve, keddtől péntekig 10–14, szombaton 10–13 óra között tart nyitva. Telefonszáma: 0267.377.629, e-mail-címe: biblosbar@gmail.com. (böjte)

Szabadtéri színház

A Tamási Áron Színház történetében először kerül sor nyári előadás-sorozat létrehozására, melynek helyszíne június 6-tól a Székely Nemzeti Múzeum kertje lesz. A Múzeumkerti szabadtéri színházi esték programja a következő:

>> június 9., 10., 27., 20:30 / esőnap: 2020. június 10., 12., 28., 20:30 – José Rivera: Felhőtektonika, rendező: Bocsárdi László;

>> június 14., 16., 30., 20:30 / esőnap: 2020. június 15., 17., július 1., 20:30 – Andreea Vălean: Ha fütyülni akarok, fütyülök, rendező: Zakariás Zalán;

>> június 20., 24., 20:30 / esőnap: 2020. június 21., 25., 20:30 – Pintér Béla: A Sütemények Királynője, rendező: Pálffy Tibor.

A kiszámíthatatlan időjárási viszonyok miatt minden előadás kétszer van betervezve, így ha az előadás napján eső lesz, a megvásárolt jegyek automatikusan érvényessé válnak a következő napra betervezett előadásra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük