Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

SZÍNHÁZ

* Ma 19 órától a TÁSZ nagytermében Bertolt Brecht: A városok dzsungelében (rendező: Porogi Dorka).

* A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház június 9-én, pénteken 12 órától a Romeo & Julia című előadást játssza a Háromszék Táncstúdióban (rendező: Uray Péter).

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtökön 16.00 órakor Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (am.-ausz. kalandfilm, román felirattal, 129 p.); 16.15 A múmia (am. kalandfilm, r.f., 110 p.); 18.30 Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (rf.); 18.30 A múmia (magyar felirattal); 20.45 Baywatch (am. akció-vígjáték, 119 p.); 21 órakor Wonder Woman (am. akciófilm, 141 p.)

ELŐADÁS

Ma 19 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében a miklósvári Kálnoky-kastélyban kiállított háromszéki nemesi címerekről, valamint csík- és udvarhelyszéki címeres emlékekről tart előadást a címertani világnap (június 10.) alkalmából dr. Szekeres Attila István heraldikus.

MŰHELYFOGLALKOZÁS

A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2.) kreatív műhelyfoglalkozást és interaktív tárlatvezetést szervez 3–18 évesekből álló csoportoknak június 15-ig a Networks című kiállítás kapcsán. Jelentkezni a 0736.063.924-es és a 0724.338.562-es telefonszámon vagy a studio@magmacm.ro e-mail-címen lehet. Az ingyenes műhelyfoglalkozások és tárlatvezetések időpontja és tartama – óvodásoknak és diákoknak – rugalmasan alkalmazkodik a különböző csoportok igényeihez. A foglalkozások alatt készült fotó- és videódokumentációt a Magma felhasználja népszerűsítő kiadványaiban.

KALENDÁRIUM

Június 9-én, pénteken 18 órától a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete és Erdővidék Múzeuma Kalendáriuma közös szervezésében a múzeum Kászoni Gáspár-termében a Környezetünk, életünk sorozat részeként a környezetvédelmi világnap alkalmából Zöldellő vidék, avagy együtt egy zöld Erdővidékért címmel inter­aktív tevékenységgel egybekötött délutánra kerül sor. Foglalkozásvezetők: Egyed Emőke és Benkő László. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

KÖNYVKIÁLLÍTÁS

A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban június 7–30. között könyvkiállítás tekinthető meg Sütő András (1927–2006) születésének 90. évfordulója tiszteletére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük