Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Szerda 16:15 Csodapark – amerikai animációs film, 16:30 Az oroszlánkirály – amerikai családi kalandfilm, 18:00 Volt egyszer egy… Hollywood – amerikai-angol krimi, 18:45 Jó srácok – amerikai vígjáték, 20:15 Az – Második fejezet – amerikai-angol thriller, 21:00 Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása – amerikai akcióthriller.

HUMORPINCE

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában szeptember 11-én, szerdán 18 órától minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak.

 

BRASÓI MAGYAR NAPOK

Ma 10 órától mesés-zenés hangszerbemutató Szabó Enikő színművésszel, Ádám Rebeka és Varga Nándor zenepedagógussal a 2-es Számú Általános Iskolában; 18 órától beszélgetés Béres Ildikó kárpátaljai színésszel, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagjával, illetve Kárpát-medencei borkóstoló és borvásár az Unitárius Gyülekezeti Központban; 16.30-tól magyar mozinap a brassói Coresi szabadidő- és bevásárlóközpont Cinema One mozijában: Vízipók (magyar gyermekfilm).

 

JÁTÉKTÉR

Kovásznán szervez tábort a színházi felsőoktatásban részt vevő (színész, teatrológus, rendező szakos) egyetemi hallgatóknak és fiatal alkotóknak a Játéktér kulturális folyóirat. A hétnapos színházi táborra szeptember 16–22. között kerül sor a fürdővárosban. Az idei műhelymunka témája a kivándorlás. A workshopok során a műhely vezetői olyan közös gondolkodási és kutatási folyamatba hívják a résztvevőket, amely különböző társadalomtudományi szempontból közelíti meg a témát, és azzal kísérleteznek, hogy miként lehet ezt egy közösségi alkotás keretében színházi nyelvre fordítani. A tábor szakmai vezetői között találjuk Adorjáni Panna független színházcsinálót, aki színházi módszereket ismertet, valamint Bogdán Zenkő és Gálovits Zoltán kulturális menedzsereket, akik a színházi alkotás produceri teendőit mentorálják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük