Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

16:30 Angry Birds 2., r. f., 18:15 Halálos iramban: Hobbs and Shaw, m. b., 19:15 Raoul Taburin, r. f., 20:45 Jó srácok, m. b., 21:00 A bűn királynői, r. f.

 

MANUS

11 órától Érzékek iskolája – érzékenyítő megerősítő játék; gyerekfoglalkozás az Őrkői Fehér Házban – Független Színház (Magyarország); 16 órától dokumentumfilm-vetítés a Művész Moziban: Napló-Kőröspatak – rendező: Kató Zsolt, illetve Mérges Buddha – rendező: Stefan Ludwig, beszélgetés az alkotókkal; 20.30-tól a bolgár Neno Iliev & Atesh Tayfa Band koncertezik a Szimpla Kávézóban.

 

KÖNYVTÁR

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban csütörtökön és pénteken 9-16, szombaton 9-13 óra között könyvturkáló a könyvtár udvarán, ingyenes beiratkozás. Ma és holnap 10 órától gyermekfoglalkozások 5-10 éveseknek; ma 18 órától Vántsa Judit előadása Olvastál ma mesét gyermekednek? A szövegértés hatása az élet minden területén címmel.

 

BLUESKONCERT

Ma 21 órától a kézdivásárhelyi Borudvarban, pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Szabadság téri kőszínpadon koncertezik a szegedi Rambling Blues Trio. A zenekar stílusa elsősorban a ’20-as, ’30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, ami rendkívül sokrétű: a country blues-tól kezdve a ragtime, mississippi vagy delta blues is ide tartozik. A stílushűség, de a gyakori külföldi fellépések miatt is a zeneszámok többsége angolul szólal meg. Széles repertoárjuk dalai „rambling-esítve” hallhatóak, mindhármuk egyéni hangja alakítja azokat, és igyekeznek a korabeli felvételek alapján megtanult dalokat fogyaszthatóvá tenni az igényes, de nem feltétlenül „akusztikusblues-megszállott” közönség számára is. A zenekar tagjai: Király Vajk – akusztikus és dobro gitár, ukulele, ének, kazoo; Hrabovszky Tamás – szájharmonika, vokál, zörgős cuccok; Szabó Csaba – ütős hangszerek, mosódeszka.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük