Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.45 Csodapark (am.–sp. animációs vígjáték, m. sz.); 18.30 Egy kutya négy útja (am. családi film, m. sz.); 17.00 A művészet templomai – Raffaello. A festőfejedelem (ol. ismeretterjesztő film); 18.45 Mágikus éjszaka (ol. vígjáték); 20.45 Gyerekjáték (am. akcióthriller, krimi, m. sz.); 21.00 Saf (ném.–török–ro. filmdráma).

ELŐADÁSOK

A Székelyföldi Közpolitikai Intézet Fókuszban Székelyföld címmel tart előadás-sorozatot Sepsiszentgyörgyön. Az első előadásra ma 18 órától kerül sor az SZKI székhelyén (Olt utca 8. szám, B2-es iroda). Előadók: Csata Zsombor, az MTA Kisebbségkutató Intézetének tudományos munkatársa, a BBTE oktatója: A közigazgatási elit vizsgálatának lehetőségei a vagyonnyilatkozatok alapján – Marosvásárhely példája; Székely István Gergő, a Székelyföldi Közpolitikai Intézet kutatási igazgatója: Etnikai egyenlőtlenségek a közszférában Kovászna megyében.

SZIMFONIKUS NAPOK

A Voces-ProArt Kulturális Egyesület szervezésében július 10-én, szerdán 19 órától kerül sor a 10. Szimfonikus Napok zárókoncertjére a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban. Fellép a Sepsi kamarazenekar, a Voces kamarakórus, meghívott: Luiza Zan dzsesszénekesnő és Pakot István énekes. Művészeti irányító: Cserkész Emese. A belépés díjtalan.

HAGYOMÁNYŐRZŐ TÁBOR

A Kézdiszéki Hagyományőrző Egyesület augusztus 4–10. között hagyományőrző tábort szervez a zabolai Csipkésben. A magyarságtörténelmi ismereteket, azon belül az 1848–49-es forradalom és szabadságharc katonai eseményeit ismertető, nemzeti öntudatot erősíteni hivatott tábor résztvevőinek érdekes előadásokat tartanak a szegedi és budapesti hagyományőrzők, azonkívül számos érdekes programot kínálnak. Középiskolás és VII–VIII. osztályos diákok még jelentkezhetnek Pál Olivér táborszervezőnél a 0745.660.321-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük