Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Kedden: 16.45 Csodapark (am.–sp. animációs vígjáték, magyar szinkron); 18.30 Egy kutya négy útja (am. családi film, magyar szinkron); 17.00 A művészet templomai – Raffaello. A festőfejedelem (ol. ismeretterjesztő film); 18.45 Mágikus éjszaka (ol. vígjáték); 20.45 Gyerekjáték (am. akcióthriller, krimi, magyar szinkron); 21.00 Saf (ném.–török–ro. filmdráma).

KÖNYVAJÁNLÓ

A wmn.hu oldal szerkesztője, Both Gabi író, újságíró az idei a 90. Ünnepi Könyvétre és a 18. Gyerekirodalmi Napokra megjelent magyar gyerekirodalmi műveket vette szemügyre. Sorozatunkban ezekből szemelgetünk, remélve, hogy felkeltjük vele ifjú olvasóink, illetve szüleik figyelmét.

Bajzáth Mária: Pont, pont, vesszőcske – Legkisebbek magyar népmeséi

Ha Kodály Zoltán szerint már az anyaméhben el kell kezdeni a zenei nevelést, akkor az olvasóvá nevelést is épp ily korán elkezdhetjük. Ehhez nyújt fantasztikusan gazdag mese- és mondókaanyagot az a könyv, melyet Bajzáth Mária a mesepedagógia módszerének kidolgozója gyűjtött a legkisebbeknek és szüleiknek. A hét téma köré csoportosított rövid mesék a születésről, a testről, az evéstől-ivásról, a családról, az állatokról, a mesés erőkről, valamint az életről és a halálról szólnak. Olyan érzelmi útravalót nyújthatnak ezek a történetek már a fogantatás pillanatától, amelyek a gyerekek egész további életét meghatározhatják, hiszen a mese egészen különleges kapocs ember és ember, lélek és lélek között. Kürti Andrea szemet gyönyörködtető illusztrációi már a legkisebbeket is elvarázsolják. Nullától hároméves korig ajánlott. (Kolibri Kiadó)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük