Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 16.30 Apróláb; 16.30 A bűnös; 18.15 Csillag születik; 18.15  Az első ember; 20.45 Ami nem öl meg; 21.00 Az elsőnél leszállunk.

Szombat 11.00 A repülő szőnyeg; 11.00 Elliot, a legkisebb rénszarvas; 16.30 Apróláb; 16.45 Johnny English újra lecsap; 18.15 A hunter killer küldetés; 18.30 Bohém rapszódia; 20.30 Az első ember; 21.00 Ami nem öl meg.

Vasárnap 11.00 Luis és a Zűrlények; 11.00 Apróláb; 16.30 Libabőr 2. Hullajó Halloween; 16.30 Csillag születik; 18.15 Egyedül az esküvőmön; 19.00 Lajkó – Cigány az űrben; 20.30 A hunter killer küldetés; 20.45 Bohém rapszódia.

KALENDÁRIUM

November 9-én, pénteken 18 órakor Erdővidék Múzeuma Kalendáriuma Fürkésző sorozatában a Kelet és Nyugat között, félúton című beszélgetés meghívottjai a Bikfalván élő Demeter Miklós (magyar-néprajz szak, Pécs) és Násztya, azaz Anasztázia Demeter-Petrova (udmurt-magyar szak, Izsevszk) székely-udmurt házaspár, valamint lányaik, Gyöngyi és Kata, akikkel egy vetített képes előadást követően kultúráink feltételezhető hasonlatosságáról, nyelvről, népi kultúráról, hagyomány- és szokásvilágról, feladatokról tereferélnek. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

TEMPLOMFELÚJÍTÁS

Vasárnap 11 órakor hálaadó istentisztelet tartanak Zágonban a református templom általános felújításának apropóján. A rendezvényen igét hirdet Kató Béla erdélyi református püspök, és a meghívottak közt jelent lesz többek közt Semlyén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese. A templom felújítását az anyaországi kormány finanszírozta.

SZÉKFÖLDI MAGYAR NAPOK

Az idei sorozat Árapatak után Erősdön folytatódik november 10-én, szombaton, 14 órától, az erősdi kultúrotthonban. Az eseményt Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Kulturális Központ, Előpatak önkormányzata és az Erősdi Református Egyházközség szervezi.

KÓRUSTALÁLKOZÓ

November 10-én, szombaton 18 órától a kovásznai római katolikus templomban kerül sor a kovásznai kórusok hagyományos találkozójára. Az esemény házigazdája a római katolikus egyházközség Szent István vegyeskara.

NÉPZENE- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ

Sepsiszentgyörgyön ma kezdődik a Tamási Áron Színház nagytermében a jubiláló népzene- és néptánctalálkozó. 19 órától a Magyar Állami Népi Együttes Tánckánon – Hommage à Kodály Zoltán című előadását nézhetik meg az érdeklődők, utána táncház a színház előcsarnokában.

Szombaton délelőtt bemutatkoznak a Kovászna megyei gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek, gyermekkoncertet tart a Kolompos együttes, továbbá lesznek kézműves foglalkozások és gyermekjátékok is. Bemutatják a Forrásvidéken című multimédiás kiadványt lesz kézműves vásár, jótékonysági nagykoncert öreg zenészek megsegítésére. A rendezvény ideje Ádám Gyula fotóit, illetve a Kallós Zoltán Alapítvány által összeállított fotókiállítás anyagát csodálhatják meg az érdeklődők. Este gálaműsor, majd táncház.

KIÁLLÍTÁS

Az Erdélyi Művészeti Központ szervezésében pénteken 18 órakor Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban megnyílik Madaras Péter szobrászművész kiállítása. A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti, megnyitóbeszédet mond Bob József képzőművész. A kiállítás november 30-ig látogatható keddtől péntekig naponta 10–17 óráig, szombaton 10–18 óráig.

FESZTIVÁL

Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivál programját lásd csütörtöki számunkban.

SZABLYAVÍVÁS

A Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola heti két edzésre vár Sepsiszentgyörgyön jelentkezőket gyermek- (9–14 év) és felnőtt- (14–99) csoportjaiba. Azt a történelmi vívást tanítják, amellyel az 1848-as szabadságharcot vívták őseink, és amely alapját képezte a magyar sportvívók több évtizedes világhírének. Nyílt edzések, ingyenes kipróbálási lehetőség. Információk a 0745 069 121-es telefonon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük