Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Szerda 16.30 22 mérföld; 16.30 Egyedül az esküvőmön; 18.15 Csillag születik; 18.45 Lerd – Egy teljes ember; 20.45 Bohém rapszódia; 21.00 A hunter killer küldetés.

SZÍNHÁZ

* Szerdán 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében az Anna legendát játssza a sepsiszentgyörgyi magyar társulat. Rendező: Mezei Kinga.

* Elkezdődtek a Lüszisztraté próbái – az attikai komédia egyik legünnepeltebb alkotójának, Arisztophanésznak a szatírájával búcsúztatja a Tamási Áron Színház az óévet, Sardar Tagirovsky rendezésében. A Lüszisztraté cselekménye a peloponnészoszi háború idején zajlik, a hősnő az ösztönök ritkán használt, de hatásos fegyverével politizál a béke érdekében: szerelmi sztrájkot hirdet. Az athéni és a spártai asszonyok addig nem engedik be férjüket ágyukba, ameddig azok békét nem kötnek. Mit választanak a férfiak? A háborút vagy a szerelmet? A produkciót a közönség először a 2018-as szilveszteri ünnepi előadáson tekintheti meg.

ELŐADÁS

* November 7-én, szerdán 11 órakor a lemhényi községháza tanácstermében vetített képes beszámolót tart Méder Áron vitorlázó, aki 2006 és 2009 között egy hatméteres kis vitorlás hajón egyedül kerülte meg a földet. A rendkívüli kalandról honlapján (www.meder.hu) olvashatnak bővebben.

* November 8-án 18 órától Rembrandt bibliai ihletettségű alkotásainak bemutatásával folytatódik dr. Reisinger János irodalomtörténész előadássorozata a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A belépés ingyenes, a témakörre vonatkozó könyvek, folyóiratok és cd-k megtekinthetők és hozzáférhetők a helyszínen.

HUMORPINCE

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában november 7-én, szerdán 18 órától Veress László nyugalmazott színművész Hosszú Zoltán életútját, csavaros észjárást tükröző történeteit idézi meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük