Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

FELHÍVÁS

A sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet arra kéri a színházszerető közönséget, hogy a Tamási Áron Színház fennállásának 70. évfordulója alkalmából ossza meg azokat az emlékeket, színházi dokumentumokat, fotókat, újságcikkeket, egyéb relikviákat, amelyek a színház történetéhez kapcsolhatók további feldolgozás és dokumentálás céljából. Színháztörténész szakértők várják az érintetteket október 26-án 15-17 óra között, október 27-én 15-16 óra között a Magmában, ahol azonnal sokszorosítják és vissza is adják a relikviákat.

ELŐADÁS

A Balassi Intézet és a Vadon Egyesület október 26-án, pénteken 17 órától, a Kittenberger Kálmán-emlékév keretében Kittenberger-emléknapot szervez a vadászmúzeumban. Előadást tart Szigeti Edit, a Nimród vadászújság szerkesztő főmunkatársa és Szabó Zoltán nyugalmazott kerületi fővadász, felavatják a Híres Vadászok Termét, és emléklapokat adnak át az idén 5 éves közgyűjtemény támogatóinak.

ZENE

Október 26-án 19 órakor nyitja kapuit az idei hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első meghívott előadója a Brassói Filharmónia. A hangversenyévad helyszíne idén is a Tamási Áron Színház nagyterme. A szimfonikus zenei rendezvénysorozat évek óta népszerű Sepsiszentgyörgyön, a havonta megrendezett események teltházasak évről évre. A Brassói Filharmónia egy igazán különleges előadást hoz városunkba, a nyitó koncertre ugyanis Bartók Béla Magyar Képek című művével készül. A művet Bartók 1931-ben több, kisebb zongoradarabjából hangszerelt át úgy, hogy a fő dallamokon nem változtatott, a fúvós és vonós hangszerek által pedig gazdagabbá tette. Az est különlegességéhez társul Joseph Haydn Esz-dúr kürtversenye, amelynek vidám jellege ünnepi hangulatot varázsol a nézők lelkébe. Johannes Brahms Magyar táncok című műve is elhangzik, illetve Kodály Zoltán Háry János szvitje is gazdagítja az estet.

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház pénteken és szombaton 11 órától szabad előadásban játssza a Tündérek tenyerén című babajátékot a stúdióteremben.

ZENEPÁLYÁZAT

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Peron Music Alapítvány pályázatot hirdet erdélyi feltörekvő zenekarok részére, a 7. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon való részvételre. Jelentkezési határidő: október 31. Részletek a www.hirmondo.ro honlapon.

NYITOTT AKADÉMIA

A Nyitott akadémia előadássorozat keretében október 27-én, szombaton 19 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban dr. Mérő László tart előadást Érzelmeink logikája címmel.

HITÉLET

A kézdivásárhelyi evangélikus–lutheránus templom (Dózsa György u. 10.) a város ökumenikusságának szimbóluma, hiszen vasárnaponként református, unitárius és evangélikus istentiszteletet is tartanak itt. Ennek okán a lelkészek úgy döntöttek, minden hónap negyedik vasárnapján ökumenikus istentiszteletre várnak mindenkit, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az első ilyen alkalom október 28-án, vasárnap 11 órától lesz.

DALOLÓ TESTEK

Október 29–30-én Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot, valamint táncworkshopot a bukaresti Indie Box független alkotócsoport. A programokon ingyenes a részvétel. Valentina de Piante független táncművész október 29-én, héfőn 19 órától Singing Bodies névvel tart táncworkshopot a Háromszék Táncstúdióban, október 30-án a Singing Bodies’s Trilogy produkciót lehet megtekinteni ugyanott este 19 órától. Előadók: Alexandra Balasoiu (Spooky Actions of a Spoiled Girl, 50 perc), Denis Bolborea (Reality Check, 30 perc), Valentina de Piante (Bad Mamma, 40 perc).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük