Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtökön: 16.30 Az első ember (am.); 16.45 Látlak (am.); 19.00 Lajkó – Cigány az űrben (magyar); 19.15 Secretul fericirii (román); 20.45 Izlandi amazon (izl.); 21.00 Halloween (am.).

FELHÍVÁS

A Balassi Intézet arra kéri a színházszerető közönséget, hogy a Tamási Áron Színház fennállásának 70. évfordulója alkalmából ossza meg azokat az emlékeket, színházi dokumentumokat, fotókat, újságcikkeket, egyéb relikviákat, amelyek a színház történetéhez kapcsolhatók további feldolgozás és dokumentálás céljából. Színháztörténész szakértők várják az érintetteket október 25-26-én 15-17 óra között, október 27-én 15-16 óra között a Magmában, ahol azonnal sokszorosítják és vissza is adják a relikviákat.

KÖNYVBEMUTATÓ

Október 25-én, csütörtökön 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében mutatják be dr. Székely Zsolt, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem docensének Felsőháromszék településfejlődése az őskortól a 17. századig című tanulmánykötetét.

TÁRLAT

Október 25-én 18 órától Lásd és érezd!címmel modern festménykiállítás nyílik a sepsiszentgyörgyi Köntés Galériában (Csíki utca 5.). Bálint Beáta és Dobai-Pataky Zsuzsa önképző festők tárlatát november 24-ig lehet megtekinteni.

BORVACSORA

Október 25-én 19 órától az Oprișor pincészet mutatja be borait (Caloian Rhein Riesling, Caloian Sauvignon Blanc, Jiana Rose, Drăgaica Roșie, Cabernet Sauvignon) a kézdivásárhelyi Jazz Bisztróban. Zenél a kászonújfalusi népi zenekar. A beugró 100 lej, helyfoglalás a 0767.977.196-os telefonon.

EZÜST AKADÉMIA

Október 25-én 16.30-tól a kézdivásárhelyi Vigadóban dr. Gergely Orsolya egyetemi adjunktus előadása: Született feleségek? Női szerepek es szerepelvárások tegnap és ma címmel.

KLUBÉLET

Október 25-én 18 órától Székely Őstörténeti Klub indul Sepsiszentgyörgyön, a Kónya Ádám Művelődési Ház pincéjében Kósa Ferenc mérnök, őstörténet-kutató vezetésével, aki ez alkalommal a székelyek szkíta-hun származásáról tart előadást. A belépés ingyenes.

A HÓNAP MŰTÁRGYA

A Székely Nemzeti Múzeumban október 25-én mutatják be azt a műtárgyat, mely Gerendi-Enderle Anikó jóvoltából került az intézmény gyűjteményébe, és elsősorban a vizuális élmény kifejezésére fekteti a hangsúlyt. 18 órától ingyenesen látogatható a budapesti Néprajzi Múzeum kiállítása, az Erdélyen innen – Alföldön túl. A Fekete-Körös vidéki magyarság a századfordulón, valamint A reformáció Európa keleti részén – Erdély című vándorkiállítás.

ELŐADÁS

* Október 25-én 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében folytatódik dr. Reisinger János irodalomtörténész előadássorozata. Ezúttal Az Utolsó ítélet szereplői és jelentése címmel értekezik.

* Október 25-én 18 órakor a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben Kozma Szilárd csíkszeredai asztrológus előadás-sorozatot indít Pozitív életvezetés és sorsirányítás a komoly asztrológia és az egyetemes törvények megismerése segítségével címmel. A sorozat csütörtök délutánonként, kéthetes rendszerességgel folytatódik.

* A sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet és a Vadon Egyesület október 26-án, pénteken 17 órától, a Kittenberger Kálmán-emlékév keretében Kittenberger-emléknapot szervez a vadászmúzeumban. Előadást tart Szigeti Edit, a Nimród vadászújság szerkesztő főmunkatársa és Szabó Zoltán nyugalmazott kerületi fővadász, felavatják a Híres Vadászok Termét, és emléklapokat adnak át az idén 5 éves közgyűjtemény támogatóinak.

ZENE

Október 26-án, 19 órától nyitja kapuit az idei hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első meghívott előadója a Brassói Filharmónia. A hangverseny­évad helyszíne idén is a Tamási Áron Színház nagyterme.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük