Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 16.45 Pelyhes – Kalandra fel! (izl.–belg., r. sz.); 17.00 A végzet órája (am.); 18.30 Esti iskola (am.); 19.00 Lajkó – Cigány az űrben (ma.); 20.45 Az apáca (am.); 20.45 Ismael szellemei (fr.).

Szombat 11.00 Luis és a Zűrlények (ném. m. sz.); 11.00 Luis és a Zűrlények (r. sz.); 16.15 Esti iskola; 17.00 Lajkó – Cigány az űrben; 18.30 Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (rom.); 18.45 A végzet órája (am.); 20.45 Predator (am.); 21.00 Egy kis szívesség (am., m. sz.).

Vasárnap 11.00 Luis és a Zűrlények (m. sz.); 11.00 Pelyhes – Kalandra fel! 16.30 Egy kis szívesség (m. sz.); 17.00 A végzet órája; 18.45 Money (fr.); 19.00 Povestea unui pierde-vară (rom.); 20.30 Îmi este… 21.00 Az apáca.

KÖNYVBEMUTATÓ

A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban szeptember 28-án, pénteken 18 órától bemutatják Boér Hunor és Tamás Sándor Szentanna című könyvét.

TÁNCHÁZ

Évadnyitó táncház lesz szeptember 28-án, pénteken 21 órától a Tamási Áron Színház előcsarnokában.

HITÉLET

Szeptember 30-án, vasárnap az őszi hálaadás alkalmából úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentisztelet lesz 11 órától a kézdivásárhelyi evangélikus templomban, unitárius szertartás szerint.

KÉPZÉS

* Szeptember 28–30. között bibliai alapkurzus lesz Kézdivásárhelyen az Apor Péter Szakközépiskolában (Iskola u. 1.).

* Szeptember 29–30. között az árkosi Felnőttoktatási Központban szervezi meg a NŐ az esély! című képzés székelyföldi kiadását az RMDSZ Nőszervezete és a MIÉRT. A tehetséggondozó programon Maros, Kovászna, Hargita és Brassó megyéből jelentkező hölgyek vesznek részt.

SZACSVAY AKADÉMIA

Az előadássorozat következő előadása szeptember 30-án, vasárnap 18 órától lesz a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében 1956 hatása és következményei Erdélyben címmel. Az előadó: Stefano Bottoni tudományos főmunkatárs (MTA BTK Történettudományi Intézet).

ORVOSNAPOK

Pénteken és szombaton tartja a Kovászna Megyei Orvoskamara a XIII. Háromszéki Orvosnapokat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozatának székházában. Az előadások mindkét nap 9 órakor kezdődnek (program az orvoskamara Facebook-oldalán).

PÓDIUMBESZÉLGETÉS

A budapesti székhelyű ERGO – Európai Regionális Szervezet és a kézdivásárhelyi Szentkereszty Stephanie Egyesület szervezésében tartják a Kötődés – az éltető erő című pódiumbeszélgetést szombaton 11 órától a Vigadó kistermében.

FALUSÉTA ESZTELNEKEN

A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés szervezésében szeptember 29-én 10 órától kerül sor az esztelneki falusétára. A résztvevők 9 órakor ingyenes busszal indulnak a Sinkovits Stadion elől, 10 órakor fogadják őket az alsóesztelneki római katolikus templomnál. Megállók: községi könyvtár, falumúzeum, fotókiállítás, Szacsvay János-emlékmű, 1848–49-es emlékmű, az Esztelneken működő RGT Románia készruhagyár, polgármesteri hivatal, Angustia Egyesület, Jézus-kút, ferences templom és kolostor. A nap folyamán ügyességi és szórakoztató játékok is lesznek, valamint népzene és néptánc, reneszánsz villámcsődület és vásár.

ZENE

Szombaton 20 órától Eötvös Rémusz, a Felszállott a páva népzenei vetélkedő különdíjasa előadást tart a Kónya Ádám Művelődési Házban az Amenkha Őrkői Táncegyüttes szervezésében.

NYUGDÍJASTALÁLKOZÓ

Az Aranyszívek Nyugdíjasegyesület szeretettel meghívja a nyugdíjasokat szeptember 30-án, vasárnap 17 órára a Park vendéglőbe, a háromszéki nyugdíjasok találkozójára.

MADÁRETETŐ-KÉSZÍTÉS

A Szimpla Sepsiszentgyörgy szervezésében szombaton 10 órától az apa–fia foglalkozássorozat első, szezonra szabott tevékenysége: madáretető-készítés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük