Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

SZENT GYÖRGY NAPOK

A teljes programot lásd mai ingyenes mellékletünkben! Két ajánlat mára:

* 17.30-tól a Tein Teaházban Beszélő Irodalom: Cristian Teodorescu bukaresti íróval beszélget Adrian Lăcătuş irodalomkritikus.

Cristian Teodorescu a hazai kortárs irodalom fontos személyisége. Ismertségének alapját publicisztikai munkássága képezi, hiszen korábban a Cotidianul főszerkesztője is volt, jelen pillanatban pedig a Cațavencu hetilap szerkesztője. Írói munkássága sokak érdeklődését felkeltette: a Medgidia, a hajdani város című regénye magyar nyelven is elérhető. Hangvétele gyakran humoros, ám a kommunizmus megszilárdulását, illetve az azt megelőző periódust körmönfontan körüljáró könyv mégis csontig hatolóan komoly. Teodorescu beszélgetőtársa Adrian Lăcătuş irodalomkritikus lesz, aki a szentgyörgyi közönség számára ismerős személyiség, hiszen több román írót mutatott már be a megyeszékhelyen.

* 18.30-tól az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6.) közönségtalálkozó Orbán János Dénes költővel.

Orbán János Dénes brassói származású költő, író, jelenleg a magyarországi Tamásiban él. Kolozsváron szerzett magyar–angol szakos diplomát, majd bölcsésztanulmányait Szegeden és Bécsben egészítette ki. A Bretter György Irodalmi Kör elnöki tisztségét 1994–1998-ig a töltötte be, 1995–2000 között az Előretolt Helyőrség főszerkesztője, 1995–1998-ig az Erdélyi Híradó Kiadó szerkesztője és ügyvezetője, majd igazgatója volt. 2003–2008 között az Irodalmi Jelen szerkesztője, 2006–2012-ig az Erdélyi Magyar Írók Ligájának elnöke. A kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávézó alapítója. 2016 óta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia vezetője. 1992 óta publikál, több műfajban: vers, próza, paródia, kritika, esszé, tanulmány, szín- és bábdarab, műfordítás (angol, spanyol és román nyelvből), publicisztika. A közönségtalálkozón közreműködik Márk Attila és Tinca Teddy.

KÖNYVBEMUTATÓ

Április 27-én, csütörtökön 19 órától a kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban mutatják be Iochom István újságíró Hadifogolyélet Nyugaton és a Szovjetunióban című könyvét. A szerzővel dr. Ambrus Ágnes beszélget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük