Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

*Ma: 16.30 A hihetetlen család 2. (am. animációs film, rom. szink., 118 p.); 16.45 Felhőkarcoló (am. akciófilm, magy. szink., 102 p.); 18.45 Budapest Noir (magy. krimi, 95 p. ); 18.45 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (am. zenés vígjáték, 113 p.); 21.00 A védelmező 2. (am. akciófilm, 132 p.); 21.00 Sodródás (am. akciófilm, magy. szink., 99 p.).

* Szombat: 11.00 Jönnek a kacsák (am.–kín. animációs film, magy. szink., 91 p. ); 11.00 Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (am. animációs film, rom. szink., 97 p.); 16.00 Könyvklub (am. vígjáték, 104 p.); 16.15 A hihetetlen család 2.; 18.15 Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (am. akciófilm, 90 p.); 18.30 Maria by Callas (fr. dokf., 113 p.); 20.30 Felhőkarcoló; 20.45 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (magy. szink.).

* Vasárnap 11.00 Jönnek a kacsák (magy. szink.); 11.00 A hihetetlen család 2. (rom. szink.); 16.00 Jurassic World: Bukott birodalom (am.–sp. kalandfilm, 128 p.); 16.15 Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (rom. szink.); 18.15 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (magy. szink. ); 18.30 A védelmező 2.; 20.45 Sodródás; 21.00 Felhőkarcoló (magy. szink.).

 

HÁROMSZÉKI LOVASNAPOK

Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület július 28–29-én Ozsdolán rendezi meg a II. Háromszéki lovasnapokat.

 

KONFERENCIA

Ma 18 órától Kézdivásárhelyen, a Vállalkozói Inkubátorházban a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

és a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesülete szervezésében Mert mindenünk a család! címmel tartanak családkonferenciát.

 

KONCERT

Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében egyórás, illetve vasárnap a 11 órai istentisztelet után az unitárius templomban rövid koncertet tart a Portugáliából érkező CAUM (Coro Académico da Universidade do Mihno) egyetemi kórus a Voces Proart Kulturális Egyesület szervezésében. A pénteki koncertre a belépő 15 lej, jegyek a helyszínen, koncert előtt fél órával vásárolhatók.

 

ORBAISZÉKI FORGÁCSFESZTIVÁL

Július 29-én, vasárnap 10 órától Kovászna város központjában egyedülálló népművészeti fesztivált tartanak. A Forgács Fesztivál nevet viselő rendezvény célja, hogy az Orbaiszékre jellemző, fa megmunkálásával kapcsolatos mesterségeket, mestereket és termékeiket egy helyre gyűjtve ismertesse meg mind a lakossággal, mind a fürdővendégekkel, turistákkal. Orbaiszéki kézművesek mutatják be az általuk képviselt mesterséget (fafaragás, zsindelykészítés, fakanálkészítés, kalapkötés, kosárfonás, hordókészítés stb.), hogy a közönség minél átfogóbb képet kaphasson. Az egész napos rendezvényen emellett érdekes színfoltnak ígérkezik a Székely ízek konyhája, ahol a térségre jellemző gasztronómiát lehet megismerni, de lesz hagyományos termékvásár, míg a legkisebbeket gyerekfoglalkozások várják. A fesztivál színpadján fellépnek a lécfalvi Nemere fúvószenekar és Nemere néptáncegyüttes, a barátosi Ferencz Ernő Református Fúvósegyesület és a Kovászna Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a zabolai Gyöngyharmat- a zágoni Szikrák, a kovásznai Recefice és a Kőrösi Csoma Sándor Líceum néptánccsoportjai. A koncertezni vágyók a Bojtorján, Transylmania és István Ildikó és barátainak zenéjére kapcsolódhatnak ki.

 

KIÁLLÍTÁS

Ma 19 órakor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér alagsorában, az Art INStITUt programsorozat keretén belül Emanuela Ascari az INTERSECȚIA projektet mutatja be, valamint a projekt egyik idei vendégművésze, Gedske Ramløv a rezidenciaprogram alatt megfogalmazódott gondolatait közvetíti. Gedske Ramløv két korábbi alkotásából nyíló stúdió-kiállítást augusztus 19-ig, hétfő kivételével, naponta 11–19 óra között tekintheti meg a közönség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük