Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ORBAISZÉKI FORGÁCSFESZTIVÁL

Július 29-én, vasárnap Forgács Fesztiválnak ad otthont Kovászna fürdőváros. A rendezvény célja, hogy az Orbaiszékre jellemző, fa megmunkálásával kapcsolatos mesterségeket, mestereket és termékeiket egy helyre gyűjtve ismertesse meg mind a lakossággal, mind a fürdővendégekkel, turistákkal. Orbaiszéki kézművesek mutatják be az általuk képviselt mesterséget (fafaragás, zsindelykészítés, fakanálkészítés, kalapkötés, kosárfonás, hordókészítés stb.), hogy a közönség minél átfogóbb képet kaphasson.

 

KIÁLLÍTÁS

Az Erdélyi Művészeti Központban (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 2. szám) július 24-én 18 órakor megnyílik Paulovics László festő- és grafikusművész Visszatekintés (1960–2018) című kiállítása. Köszöntőt mond: Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere; Tardy-Molnár Anna, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója; Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság, az Országgyűlés elnöke. A kiállítást megnyitja Szepes Hédi művészettörténész, a kiállítás kurátora. Házigazda Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője.

 

HARSONÁK HANGJA

Háromszék két hangulatos kastélyába látogat július 26–27-én a budapesti Four Bones Quartet kiegészülve Kovács Tamás „Tobzi” ütőhangszeressel.

Csütörtökön 19 órától a zabolai Mikes-birtokon, másnap 19 órától pedig a miklósvári Kálnoky-kastélyban koncertezik a 15 éves, nemzetközileg is népszerű, kuriózumnak számító harsonakvartett. A zenei élet palettáján ritkán találkozhat a közönség olyan különleges és egyedi zenei élménnyel, amikor egynemű hangszerek (jelen esetben négy harsona) szólalnak meg egy formációban. A kvartett repertoárja széles skálán mozog: a korai reneszánsztól az ismert klasszikusokon át a mai kortárs zenét egyaránt megszólaltatják.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük