Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.00 Sicario 2. – A zsoldos (ol.–am. akcióthriller, 122 p., magy. szinkr.); 16.30 A Hangya és a Darázs (ang.–am. akciófilm, 118 p.); 18.15 Haverok harca (am. vígjáték, 100 p.); 18.45 Könyvklub (am. vígjáték, 104 p., magy. szinkr.); 20.15 Budapest Noir (magyar krimi-dráma, 95 p.); 21.00 A Hangya és a Darázs.

KONFERENCIA

A Pro Museum Egyesület és a kolozsvári BBTE Magyar Néprajz és Antropológia Tanszéke szervezésében elkezdődött a Fiatal Néprajzkutatók XV. Szemináriuma a zabolai Csángó Néprajzi Múzeumban. A július 13-án, pénteken 15 órától kezdődő tudományos ülésszakon Kinda István (Sepsiszentgyörgy), Nagy Ákos (Kolozsvár), Oláh Sándor (Csíkszereda), Sári Zsolt (Szenendre), Szabó Árpád Töhötöm (Kolozsvár) tart előadásokat a falusi középgazda-társadalom huszadik századi életstratégiáinak és életmódjának változásairól. 18 órától pedig bemutatják Kinda István Hagyományos népi mesterségek Háromszéken és Erdővidéken című könyvét. A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatja.

KÖNYVBEMUTATÓ

A kovásznai Ignácz Rózsa Irodalmi Klub és Fábián Ernő Népfőiskola évadzáró rendezvényére kerül sor július 13-án, pénteken 17 órakor, a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében, amikor Böszörményi Zoltán költő, író, szerkesztő Kényszerleszállás Shannonban című kötetét, valamint Mandics György tanár, költő, író A kör négyszögesítése című kötetét mutatják be a szerzők. Közreműködnek Kiss Eszter és Vatány Bíborka diákok.

KIÁLLÍTÁS

Ma 18 órától a Bene-házban a magyarországi Bilek Ferenc természetjáró fotós-filmes Az Állandó változásban – az ártéri vadon világa című kiállítását Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója nyitja meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük