A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 17.00 Maja, a méhecske – A mézcsata (ném.–auszt. családi animációs film, m. sz., 83 p. ); 17.00 Bűbáj herceg és a nagy varázslat (kan. családi animációs film, r. sz., 85 p. ); 18.45 Könyvklub (am. vígjáték, m. sz., 104 p. ); 18.45 Sicario 2. – A zsoldos (ol.–am. akcióthriller, m. sz., 122 p. ); 21.00 Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (am. akciófilm, 90 p. ); 21.00 Viszontlátásra odafönt (fr. filmdráma, 110 p. ).

ZENE

* Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében július 5-én, csütörtökön 19 órától jótékonysági koncertet ad a Filip Consort Családi Zenekar a kilyéni Székely–Potsa Rehabilitációs Központ javára. Az adományokat a legszükségesebb fejlesztő eszközök megvásárlására fordítják. A támogatásokat hálásan fogadják készpénzben a hangverseny után vagy a Keresztény Kulturális Identitás és Erkölcs Egyesület számláján: RO28RNCB0124159024850001.

* A budapesti Erdődy Kamarazenekar Erdélyben koncertezik július 5–8. között. Háromszéken július 7-én, szombaton 18 órától Miklósváron a Kálnoky-kastélyban, július 8-án, vasárnap a 10.30-tól kezdődő szentmise után Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus király templomban lép fel.

ELŐADÁS

Július 7-én, szombaton 18 órától a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben Szántai Lajos Mátyás király igazsága és a végső ítélet címmel tart előadást.

KIÁLLÍTÁS

A Kovásznai Turisztikai Információs Iroda kiállítótermében hétfőtől-péntekig 9-17 óra között látogatható Mráz Ferenc filmoperatőr Nepál című egyéni kiállítása. A belépés ingyenes.

TALÁLKOZÓ

A Bardocz, Bardócz családok és leszármazottjaik V. világtalálkozóját augusztus 5-én tartják Kézdivásárhelyen. Jelentkezni július 20-ig lehet Beke Ernőnél a 0744.202.702-es és Bardocz Tündénél a 0728. 846.064-es telefonon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ünnepeljen megszokott és elvárt slágerekkel!

Ünnepeljen megszokott és elvárt slágerekkel!

Mondják, könnyű karácsonyi albumot csinálni, hiszen ha rajta vannak az ünnep megszokott és elvárt „slágerei” (Mennyből az angyal, Csendes éj, Pásztorok, Kiskarácsony, Nagykarácsony, Száncsengő), aztán szépen feldíszítetted a fát, és még ajándékok is vannak alatta, kalács meg sült illata tölti be a lakást, akkor teljes az élmény. Ennek tudatában mégis három hónap alatt állítottam össze legújabb kiadványomat, rengeteg kétséggel, és végül – azt hiszem – lemezkiadói karrierem legjobb karácsonyi albuma lett.