Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.00 Az útvesztő: Halálkúra (am. sci-fi akciófilm, 142 p.); 17.00 The Star (am. animációs film, román szinkron, 86 p.); 18.45 Sztálin halála (fran.–ang. fekete komédia, 106 p.); 19.00 Kincsem (magy. Dráma 121 p.); 21.00 „Katonák. Egy történet a Ferentari kerületből” (ro. dráma, 119 p.); 21.15 Proud Mary (am. akció–thriller, 90 p.).

 

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében Demeter Zsuzsa kolozsvári irodalomkritikus Szandra May a hóhullásban – Kinde Annamária költészete című könyvét mutatja be. A szerző beszélgetőtársa Csinta Samu szakíró, újságíró. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

* Ma 18 órától a torjai polgármesteri hivatal dísztermében Ambrus Ágnes magyartanár, ny. egyetemi adjunktus bemutatja Iochom István Hadifogolyélet Nyugaton és a Szovjetunióban című könyvét.

* Február 8-án, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tein Kávéházban, szombaton 18 órától pedig a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban mutatják be Benő Attila Egy század arcai című verseskönyvét. Sepsiszentgyörgyön Szonda Szabolcs, Csernátonban Dimény H. Árpád lesz a szerző beszélgetőtársa, közreműködik Székely Géza, a kötet illusztrátora.

 

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház A halhatatlanságra vágyó királyfi című, magyar népmeséből készült bábjátékot a Cimborák Bábszínház stúdiótermében ma és pénteken 18 órától, valamint szombaton 11 órától játssza. A jegyek előfoglalását, csoportok bejelentkezését a 0755 335 400-as telefonszámon várják (Csüdöm Eszter). Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen 7 lejért.

 

KIÁLLÍTÁS

* Február 9-én, pénteken 17 órától a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban Deák Ferenc művészettörténész nyitja meg Székely Géza Idő-(k)arcok c. grafikai tárlatát. Az eseményen felolvas Fekete Vince Vargaváros c. verseskötetéből, majd ezt követően bemutatják Benő Attila Egy század arcai c. verseskötete, amelyet Székely Géza illusztrált. A kötet szerzőjével Dimény H. Árpád beszélget.

* Február 9- én, pénteken 18 órától a Lábas Házban, az Erdélyi Művészeti Központ szervezésében Hosszú Zoltán képzőművész A megnyitja Prímek Primisszima + című kiállítást. A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti. Közreműködik Boldizsár Szabolcs fuvolán.

 

SZÍNHÁZ

Február 8-án, csütörtökön 19 órától a Tamási Áron Színház kamarateremben Pintér Béla: Kaisers TV, Ungarn (rendező: Porogi Dorka) című darabot játssza a helyi magyar társulat.

 

MUSICAL- ÉS OPERETTEST

A kolozsvári Operettissimo együttes musical- és operettesten – Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mágnás Miska, A szépség és a szörnyeteg, Az operaház fantomja, Hegedűs a háztetőn – lép fel Sepsiszentgyörgyön február 9-én, pénteken 19 órától. A jegy ára 30 lej, kapható a városi kulturális szervezőirodában (telefon: 0267.312.104).

 

M STUDIO

Február 10-én, szombaton 19 órától az M Studio Mozgásszínház és a Frenák Pál Társulat a TO_R című előadást játssza a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Frenák Pál.

 

HAHOTA

Február 14-én, szerdán 17 és 20 órától a kovásznai művelődési központban a marosvásárhelyi Hahota Színtársulat bemutatja a Nincs mese című zenés szilveszteri kabaréját. Jegyár: 30 lej. Helyfoglalás, jegyek elővételben a kovásznai művelődési házban naponta 8–15 óra között, vagy az előadás előtt egy órával a helyszínen, érdeklődni a 0267.340.394-es és a 0744.364.250-es telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük