Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

ADVENTI VÁSÁR

Ma 18 órától a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ közössége adventi vásárt szervez a Dózsa György utca alatti székházában. Ezt követően 19 órától a gyermekek mutatják be ünnepi műsorukat.

TÁNCELŐADÁS

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében ma 19 órától a Háromszék Táncegyüttes Átöltözés című néptánc-színházi előadását tekinthetik meg az érdeklődők a nagyteremben. Jegyár: 20 lej.

TORTOMA ÖNKÉPZŐKÖR (535.)

December 13-án, kedden 19 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében, 20 éves a Kelekótya címmel visszaemlékező beszélgetésre kerül sor a megzenésített gyermekverseket játszó Kelekótya együttes tagjaival. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

MESEELŐADÁS

December 13-án, kedden 10 és 12 órától a Vigadóban vendégszerepel az Udvarhely Néptáncműhely a Világszép Nádszálkisasszony meseelőadásával. Az előadás rendező-koreográfusa: Ivácson László. A belépő 5 lej.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének harmadik könyvét mutatják be december 14-én, szerdán 18 órakor a Vigadóban: Kárpátországi téridő – Nagyjaink Szent Istvántól Kányádi Sándorig (Illyefalva, 2022). A könyvben magyarságunk történelmének, kultúrájának több kiemelkedő képviselője szólal meg. A kötet szerzői Erdélyből, Magyarországról, Felvidékről, a Vajdaságból, Szlovéniából verbuválódtak, de van köztük a Székelyföldről Ausztriába vagy a távoli Hawaii-szigetekre, illetve a Partiumból Ausztráliába elszármazott újságíró is. Küllemében a kézdivásárhelyi Szabó Kriszta műszaki szerkesztő munkáját dicséri. A bemutatón a több mint harminc társszerző közül jelen lesz Tóth László, az est házigazdája, Galbács Pál, a könyv ötletgazdája, Szekeres Attila, a kötet szerkesztője, Fekete Réka, a Háromszék szerkesztője és Schaffhauser Ildikó ny. televíziós szerkesztő. A rendezvényen az egyesület által korábban kiadott könyvek is megvásárolhatók lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük