Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KITÜNTETTEK

Két háromszéki személyiség is magyar állami kitüntetésben részesült: Kiss Jenő, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár volt igazgatója, a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének alapítója és tiszteletbeli elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, Deák Gyula Levente, a Háromszék Táncegyüttes igazgatója, a Romániai Magyar Néptánc Egyesület elnöke Magyar Arany Érdemkeresztet vesz át. Az Áder János köztársasági elnök által az augusztus 20-i magyar nemzeti ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetéseket ma 18 órától a csíkszeredai Lázár-házban adják át.

TIFF-KARAVÁN

Szeptember 12-én és 13-án 21 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren levetítik az ország leghíresebb filmes rendezvénye, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál két alkotását. Első este az Isten bocsásson meg nekünk című spanyol alkotást láthatják a nézők, második este, szeptember 13-án a TIFF nyertes filmjeiből kerül egy vetítésre. Az óra (Glory) című bolgár–görög, humorral telített filmdráma Bulgáriában játszódik, és a hazai nézők számára ismerős élethelyzeteket és szituációkat mutat meg.

TORTOMA

Ma 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Erdővidéki Hírlap 200 – a közösség szolgálatában címmel beszélgetésre kerül sor az Erdővidéki Hírlap 200. lapszámának megjelenése alkalmából. Meghívottak: Lázár Zoltán, Böjte Ferenc és Lázár Szilárd, a kistérségi hetilap egykori és jelenlegi szerkesztői, munkatársai. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

MŰVÉSZ MOZI

Ma 16.00 Négyen a bank ellen (ném. játékfilm, 96 p.); 16.15 Good Time (am. krimi- dráma, 100 p.); 18.00 Girls Trip (am. vígjáték, 122 p.); 18.30 Renegátok (fran.–ném. akcióthriller, 106 p.); 20.30 Az (am. horror, 135 p.); 20.45 Sokkal több mint testőr (am. akció-vígjáték, 118 p.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük