Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

TIFF-KARAVÁN

Szeptember 12-én és 13-án 21 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren levetítik az ország leghíresebb filmes rendezvénye, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál két alkotását. Első este az Isten bocsásson meg nekünk című spanyol alkotást láthatják a nézők, amely az idei fesztivál hivatalos zárófilmje volt, és több ezer néző előtt vetítették. Rodrigo Sorogoyen legújabb nagyjátékfilmje egy izgalmas thriller, amelynek központjában két rendőr áll, akik egy madridi sorozatgyilkos után nyomoznak. Ám ahogy a történek kibontakozik, rájövünk, a nyomozás nem csak a gyilkosról és annak motivációjáról szól.

Második este, szeptember 13-án a TIFF nyertes filmjeiből kerül egy vetítésre. Az óra (Glory) című bolgár–görög, humorral telített filmdráma Bulgáriában játszódik, és a hazai nézők számára ismerős élethelyzeteket és szituációkat mutat meg. Egy vasúti munkás több millió lévát talál a síneken, amit becsületesen át is ad a rendőrségnek, ám a jutalma nem egészen az, amit elképzelnénk. A részvétel mindkét vetítésen díjtalan.

KÉZIMUNKAKÖR

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától a Háromszéki Fürge Ujjak Kézimunkakör keretében várnak minden kézimunkázni (kötni, horgolni, hímezni stb.) szerető fiatalt és időset egyaránt.

TORTOMA

Holnap 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Erdővidéki Hírlap 200 – a közösség szolgálatában címmel beszélgetésre kerül sor az Erdővidéki Hírlap 200. lapszámának megjelenése alkalmából. Meghívottak: Lázár Zoltán, Böjte Ferenc és Lázár Szilárd, a kistérségi hetilap egykori és jelenlegi szerkesztői, munkatársai. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük