Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16:30 Tomboló blöki, m. b. animációs, 16:45 Mirciulică, rom. vígjáték, 18:30 A játszma, román feliratos magyar krimi, 18:30 Beugró a paradicsomba, m. b. am. romantikus vígjáték, 20:30 Amszterdam, r. f. am. történelmi dráma, 20:45 Ártatlanok, r. f. norvég-svéd-dán-finn dráma.

TÁRLAT

* A Vigadóban ma 18 órától a Hargitai Szalon Pártatlanul című kiállításának megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők.

* A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Budapesti Műcsarnok az Árkosi Kulturális Központtal együttműködve különleges ünnepi tárlattal tiszteleg közelgő nemzeti ünnepünk előtt október 21-én 14 órától az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Olt u. 6.). 2021-ben, a 125 éves jubileumát ünneplő Műcsarnok kiállításainak sorában volt látható a Kik vagyunk | Fotográfiák képzőművészekről, valamint a Képekben gondolkodnak | Filmesek fotói című tárlat. A Művészek a kamera fókuszában című tárlat e két kiállítás anyagából válogat.

TÁNC

Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház előcsarnokában ma 20 órától táncházra kerül sor. Podholiczky Rebeka Ráhel és Szvinyuk Sándor házigazdák szatmári táncokat fognak oktatni. Muzsikál a Heveder Banda és a Folker együttes. A belépés ingyenes.

ELŐADÁS

Ma 19 órától a Veszprémi Petőfi Színház Lili bárónő című, Forgács Péter Jászai Mari-díjas, érdemes művész által rendezett operett-előadását tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó nagytermében.

DBUTANT FESZTIVÁL

A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház (TAM) és a Konstancai Állami Színház (TSC) által szervezett DbutanT fesztivál és verseny 7. kiadása zajlik Sepsiszentgyörgyön. Ma 19 órától Leckék a szerelemről és az agyról, díszlettervező: Ștefana Chelaru; pénteken 19 órától Hogyan temettem el a bátyámat az aszfaltba, díszlettervező: Daria Nicu.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 17 órakor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében könyvbemutató lesz, amelynek tárgya a Trianon 100 konferenciák című kétkötetes munka. Megnyitja Ferencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács tájékoztatási alelnöke, a köteteket bemutatja Bedő Árpád, a Kárpát-medencei Autonómia Tanács titkára.

CSALÁDOS MESEDÉLUTÁN

Az I. Erdélyi Népmesemondó Találkozó népszerűsítő programpontjaként a Szóperencia Egyesület mesélni hívja Hideg Anna nénit, Népművészet Mestere-díjas mesemondót Ördöngösfüzesről. Ma 17 órakor Kovásznán a művelődési házban várnak kicsiket és nagyokat egy kellemes őszi délutánra, élőszavas mesélésre, együtt dalolásra

EGYETEMI MINIÉVAD

A Tamási Áron Színházban október 20. és 25. közt a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak vizsgaelőadásaiból álló sorozatot láthat a közönség: ma 17 órától a kamarateremben: Földrengés Londonban, rendező: Dobrovszki Dóra, korhatár: 14+.

BÁBSZÍNHÁZ

Holnap 18 órától bemutatót tart a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház a stúdiótermében. Az 1×1 Királyfi című zenés mesejáték rendezője Dávid Péter, az előadást gyermekeknek ajánlják 5 éves kortól, az új előadást vasárnap 18 órától játsszák ismét.

TEHETSÉGKUTATÓ PÁLYÁZAT

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája irodalmi pályázatot hirdet az 1997. január 1-je után született alkotók számára, próza és vers kategóriában. A kiírók mindkét kategóriában első, második és harmadik díjat osztanak, 3000, 2000 és 1500 lej összegben. A pályázóktól legfeljebb 20.000 leütésnyi (tíz gépelt oldal) prózát, vagy 8–10 verset várnak, valamint a pályázathoz csatolt életrajzot. Beadási határidő: november 10. A pályázati anyagot a mehespalyazat@gmail.com címre várják. Eredményhirdetésre november 25-én kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük