Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZÉKELYFÖLDI VADÁSZNAPOK

Sepsiszentgyörgyön, a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épületében ma kezdődnek a Székelyföldi Vadásznapok. A program: 10–12 óráig Prihoda Judit festő- és grafikusművész: Az állatábrázolás szerepe az egyetemes művészettörténetben az őskortól napjainkig – művészeti foglalkozás fiataloknak; 13.50-től vadászkürtös beköszöntő; 14 órától szakmai konferencia: Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke – A teríték, Csányi Erika közgazdász, vadász, természetvédő – Gímszarvas-megfigyelések a Kárpát-kanyarban, Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója – Erdőpedagógia és ökoturizmus a magyar erdőkben, Berde Lajos, környezetvédelmi szakértő – Farkasok a Keleti-Kárpátokban: a farkaspopuláció (Canis lupus) egyes paramétereinek felmérése noninvazív módszerekkel, dr. Fodor József Tamás miniszteri tanácsos, vadbiológus, vadgazdálkodási szakértő – Medve és/vagy vadgazdálkodás?,  Benedek Barna, a Pro Silva Vadászegyesület elnöke – Medve akcióterv – gyakorlati megvalósítás; 17 órától képzőművészeti kiállítást nyitnak meg a Vadászati Kulturális Egyesület képzőművészeinek (Prihoda Judit, Valaczkai Erzsébet, Boros Zoltán) munkáiból; 18 órától Orbán Balázs-díjátadó; 19.30-tól állófogadás a résztvevőknek.

Szombaton az oltszemi Mikó-kastély udvarán már 9 órakor indul a főzőverseny, majd 10 órakor a Mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvósegyesület előadása megnyitja a vadászkellék- és kézművesvásárt. A vadászegyesületek ünnepélyes bevonulása, a Szent Imre-áldás és a köszöntő beszédek után átadják a Székelyföldi Vadászati Érdemrendeket. 12-től megnyitják a trófeamustrát, 12.30-től Prihoda Judit képzőművészeti performance, 14.30-tól a Sepsibodoki Református Kamarakórus műsora, 15 órától a Százlábú Néptáncegyüttes műsora, 16 órától az Országos Magyar Vadászkamara Fúvósegyüttes koncertje, 16.45-től Erdélyi Tamás fővadász, többszörös szarvasbőgő bajnok lesz hallható, majd szarvasbőgő-versennyel és 18 órától Luiza Zan jazzkoncertjével zárul a rendezvény.

KIÁLLÍTÁS

Ma 17 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban Lénárt Tamás művészettörténész megnyitja a csernátoni V. Ika Alkotótábor tárlatát.

SZÉPKORÚAK VASÁRNAPJA

Október 16-án, vasárnap 10:30-tól az alsócsernátoni református templomban ünneplik a szépkorúak vasárnapját. Az istentiszteletet követően fellép a Kájoni Consort régizene-együttes.

LÁSZLÓ ATTILA EMLÉKÉRE

A Cantus Firmus Vegyes Kar, valamint a sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda közös hangversennyel emlékezik az öt éve elhunyt László Attila Nagy István-díjas karnagyra és zenetanárra október 15-én, szombaton 17 órától a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban.

KONCERT

Október 15-én 19 órától a 3AD együttes és A Csajod zenekar koncertezik a sepsiszentgyörgyi Szimplában. Jegyeket a helyszínen lehet váltani diákoknak 15, felnőtteknek 20 lejért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük