Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

TORTOMA

Kedden 19 órától, a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében, az évadnyitó találkozó keretében Erdővidék 1300 – negyedszázad a kistérség közéletében címmel kerekasztal beszélgetésre kerül sor a 25 éves Erdővidék hetilap szerkesztőivel, munkatársaival. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

KIÁLLÍTÁS

Kedden 17 órától a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábasház pincegalériájában Ungvári-Zrínyi Kata művészettörténész megnyitja Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész Ami lehúz és ami fölemel című tárlatát. Bencsik Barnabás művészettörténész így ír a magyarországi képzőművészről: „Gerber Pál a nyolcvanas évek közepétől jelen van a… képzőművészeti élet szinte minden lehetséges színterén, felhasználva a kortárs művészeti kifejezésmódok legkülönbözőbb formáit, a köztéri akcióktól, a magángalériákban bemutatott installációkon át az állami nagy múzeumok gyűjteményében őrzött festményekig… Ez a rendkívül gazdag és változatos életmű azonban mintha nem találná a helyét a 20. századi modernizmus tradíciói által meghatározott kortárs hazai művészet elmúlt évtizedeiben, s mintha a tágabb honi közeg sem tudna mit kezdeni ezzel a zavarba ejtő és meglehetősen előzmények nélküli művészi látásmóddal.”

SZÍNHÁZ

* Kedden 18 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Hullámzó vőlegény (Rendező: Albu István) című előadást játssza a sepsiszentgyörgyi magyar társulat. A színmű egy fiatal keramikus (esetünkben festőművészből lett képkeretező), Bodrogi Antal kilátástalannak tűnő életébe enged betekintést, aki tehetséges, ám hiába járja a városokat tucatárujával, az anyagi csőd szélén áll, rengeteg embernek tartozik. Reménytelen helyzetében elfogad egy házassági ajánlatot, miközben egy másik lány iránt vonzódik.

* Kedden 13 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban Yasmina Reza Művészet című darabját játssza az Udvartér Teátrum.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük