Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

FILMVETÍTÉS

*Sepsiszentgyörgyön zajlik az Eva FilmMakers Fest második kiadása. A fesztivál ma 20.30-tól a LeulRa című koncertelőadással zárul, amelyet Cezar Ghioca és Marius Popa rendezett Ördög Gyárfás Ágota animációival.

* Ma 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban Ida regénye című filmet vetítik. A belépés ingyenes.

* A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete Voltunk, vagyunk, leszünk című dokumentumfilm-pályázatának nyertes alkotásait vetítik le október 1-én, szombaton 17 órától a sepsiszentgyörgyi Művész moziban. Az első díjat a sepsiszentgyörgyi Kátai Edit és Petke László Úzvölgyi mementó című alkotása nyerte el. A díjátadás mellett az alkotókkal való beszélgetésre is sor kerül.

KIÁLLÍTÁS

* Ma 12 órakor a Kónya Ádám Művelődési Házban Szelényi Károly Magyar Örökség díjas fotóművész Magyar koronázási jelvények című kiállítását nyitják meg.

* A sepsiszentgyörgyi Kiss Béla Ikebana Kör és a Kónya Ádám Művelődési Ház október 2-án ikebana-kiállítást szervez. A kiállítás 10 órától kezdődik, az érdeklődők nyílt műhelyeken is kipróbálhatják a japán virágrendezés művészetét.

* Október 2-án, vasárnap 12 órakor nyílik a kézdivásárhelyi Céh Múzeum Incze László kiállítótermében a Hármasfogat című kiállítás. A tárlaton a kolozsvári Ioan Andreescu nevét viselő képzőművészeti főiskola 1973–74-ben végzett, három különböző műfajban alkotó művész: néhai Borbély Sándor reklámgrafikus, néhai Vetró-Bodoni Zsuzsa grafikus és Vetró András szobrász munkáiból láthatnak egy válogatást.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében bemutatják a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) Kárpátországi téridő – Nagyjaink Szent Istvántól Kányádi Sándorig című könyvét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük