Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ Kultúra

IKEBANAKIÁLLÍTÁS

A Sepsiszentgyörgyi Kiss Béla Ikebana Kör és a Kónya Ádám Művelődési Ház ezen a tavaszon is megrendezi a Kiss Béla emlékének szentelt ikebanakiállítást május 21-22-én. A megnyitó szombaton, 21-én 11 órától kezdődik, az érdeklődők nyílt műhelyeken is kipróbálhatják a virágrendezés művészetét. A kiállítás szombaton 18 óráig és vasárnap 17 óráig látogatható az 1956-os emlékparkban és a Kónya Ádám Művelődési Ház nagytermében.

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 16:15 Hol van Anne Frank?, román feliratos, belga-francia-holland-izraeli animációs történelmi film, 16:30 Encanto, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, vígjáték, 18:15 Doctor Strange az őrület multiverzumában, román feliratos amerikai fantasy, akciófilm, 18:30 Vegyél el, magyarul beszélő, amerikai romantikus zenés vígjáték, 20:30 Az Északi, magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, kalandfilm, 20:30 Az Északi, román feliratos angol-amerikai filmdráma, kalandfilm.

Szombat 11:00 Manou a legsirályabb fecske, magyarul beszélő, német animációs kalandfilm, 11:15 Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge, románul beszélő, belga-francia, animációs kalandfilm, 16:00 A rosszfiúk, magyarul beszélő, amerikai animációs akciófilm, vígjáték, 16:15 Tűzszív, románul beszélő, francia-kanadai animációs kaland-vígjáték, 18:00 Doctor Strange az őrület multiverzumában, magyarul beszélő amerikai fantasy, akciófilm, 18:15 Az Északi, magyarul beszélő, angol-amerikai filmdráma, kalandfilm, 20:30 Downton Abbey: Egy új korszak, magyarul beszélő angol romantikus dráma, 20:45 Doctor Strange az őrület multiverzumában, román feliratos amerikai fantasy, akciófilm.

Vasárnap 11:00 Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge, magyarul beszélő, belga-francia, animációs kalandfilm, 11:15 Hol van Anne Frank?, román feliratos, belga-francia-holland-izraeli animációs történelmi film, 16:00 Sonic, a sündisznó 2., magyarul beszélő, amerikai, akció-vígjáték, kalandfilm, 16:45 Keserédes, magyar-román dokumentumfilm, 18:15 Downton Abbey: Egy új korszak, magyarul beszélő angol romantikus dráma, 18:30 Downton Abbey: Egy új korszak, román feliratos angol romantikus dráma, 20:30 Doctor Strange az őrület multiverzumában, magyarul beszélő amerikai fantasy, akciófilm,

20:45 Doctor Strange az őrület multiverzumában, román feliratos amerikai fantasy, akciófilm.

BALLAGÁS

A végzős középiskolások és szakiskolások ökumenikus ballagása ma 12 órakor kezdődik a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban.

KONCERT

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, ma 19 órától, a kézdivásárhelyi Sing Floyd, Pink Floyd-antológia című koncertjén vehetnek részt az érdeklődők, a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

KÖNYVBEMUTATÓ

Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében május 20-án, pénteken 19 órakor a szerzők jelenlétében bemutatják Enyedi Pál és Márk Attila A Magyar Unitárius Egyház orgonái I. A Háromszék-Felsőfehéri és a Székelyudvarhelyi Egyházkör című közös könyvét. Köszöntőt mond Péterfi Ágnes unitárius lelkész, a könyvet méltatja Lőfi Gellért orgonaművész, karnagy. További helyszínek: május 20., 17 óra Brassó, Reménység Háza, május 21., 10 óra Kálnok, unitárius templom és 19 óra Bölön, unitárius templom, május 23., 18 óra Homoródszentmárton, Dávid Ferenc közösségi ház, valamint május 24., 18 óra Kolozsvár, Vallásszabadság Háza.

SZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Jevgenyij Svarc A sárkány című darabjának bemutató előadását szombaton 19 órától tartja a színház nagytermében. Az előadás rendezője Vladimir Anton. Jegyek a városi szervezőirodában kaphatóak. A produkció május 22-én vasárnap 18 órától látható ismét.

GÁLA

Május 19-21. között az Árkosi Kulturális Központ és a Sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet szervezésében kerül sor az Országos és Nemzetközi Versenyeken Díjazott Fiatal Tehetségek Gálájának 32. kiadására. A három nap alatt különféle hangszerek (zongora, gitár, klarinét, fuvola, trombita, kürt, ütőhangszerek és canto) szólalnak meg a klasszikus zenei koncerteken. Előadók a bukaresti és sepsiszentgyörgyi zenelíceumok tanulói: Előadók a bukaresti és sepsiszentgyörgyi zenelíceumok tanulói: Kádár János Balázs, Anita Stoica, Kakasi Zsuzsanna, Anastasia Cismas, Iosif Mirea, Vajda Gergő, Matei Lăbunț, Maria Ciobănaș, Kádár Lia, Molnár Kitti, Ivatzki Krisztina, Sebestyén-Lázár Kata, Chris Cioacă, Máthé Izabella, Bar­tha Botond és Mátyás Attila. Zenei vezetők: Nicolae Dumitru és Sebestyén-Lázár Enikő tanárok. Időpontok: pénteken 17 órától; zárórendezvény (díjak kiosztása) szombaton 11 órától a Bástya-házban. A belépés ingyenes.

DIVATBEMUTATÓ

A Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum szakiskolás diákjainak divatbemutatóját május 20-án, pénteken 19 órától tartják az iskola textilműhelyének tetőterében.

FILM

Szombaton 19 órától a székelyszáldobosi művelődési házban tekinthetik meg az érdeklődök a Törpének lenni egy óriásoknak szánt világban című filmet, melyben a helybéli, fogyatékkal élő Nyikó Anetta portréja elevenedik meg. „Végre valaki ki mert állni fogyatékkal élőként, hogy itt vagyok, nem taposhattok el” – olvasható a film előzetesében, mely egy olyan világról szól, amelybe az átlagember nagyon ritkán lát bele, s nem is igazán nyitott az ott megtapasztalható dolgokra. A vetítésen való részvétel ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük