Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ágoston Annamary utazásai

Ágoston Annamary utazásai Kultúra

A baróti Ágoston Annamary könyve (Utazás a szíved körül avagy hogyan lépj át könnyedén a félelmeiden?) tavaly jelent meg a helybéli Tortoma Könyvkiadónál, de a pandémia miatt végül március 24-én délután mutatták be a baróti könyvtár Pál Antal-olvasótermében.

Annamary – nem tévedés, így, angolosítva írja a nevét – egyéni vállalkozóként dolgozik Baróton, s mint a bemutatón elmondta, gyermekkori álmát valósította meg könyve megírásával, mintegy bebizonyítva önmagának (is), hogy annyi minden egyéb mellett erre is képes – könyvet írni. Hogy miről is szól tulajdonképpen könyve A szív körüli utazás, nem annyira egyértelmű: önéletrajznak avagy motivációs könyvnek is lehet tekinteni, de mi úgy érezzük, a válasz ott a borítón: útmutató a valódi változáshoz!
Annamary ugyanis, mint sokan mások közülünk, rosszkor, rossz helyen született – egy diktatúrában, ahol a boltokban nem volt áru, esténként lekapcsolták az áramot, ahol – mint írja – igazából sehová sem tartozott magyarként, de ahonnan mégis vezetett út számára a siker, a világosság felé. Az elképesztő hátrányokból ő előnyt kovácsolt, igaz, háromszor annyi munkával, mint más, de a lényeg: elindult az úton, hallgatva tanítómestereire, akik azt tanácsolták: „legfőképpen legyen bátorságunk, hogy szívünket és megérzéseinket kövessük”, mert „az élet ereje valójában a szív ereje”, és „a legmagasabb rendű logika és megértés a szívünkből ered. A szívünkben tapasztaljuk meg. A szívünkben éljük át.”

Hirdetés
Hirdetés

Annamary útja szegénységből, saját bőrén kétszer megtapasztalt halálközeli állapotból vezetett felfelé, mára eljutott a világ olyan távoli tájaira is, mint Japán, Hawaii vagy a Tahiti-szigetek, melyek sokunk számára, valljuk be, álmok maradnak. Úgyhogy, ha kétkedéssel is fogadnánk történetét a változásról, azt mégis el kell ismernünk: ő valamit jól csinált. Ha elolvassuk a könyvet, talán a titokra is fény derül, hogy mit. Mi több, a kiadó is bízik abban, hogy a könyv rendkívüli hatással lesz arra, aki elolvassa, és nagy tömegeknek fogja megváltoztatni pozitív irányba az életét.

A könyvbemutatót Csíki Izabella könyvtáros konferálta, a kötet kapható a könyvesboltokban, de megrendelhető az erdelyikonyv.hu honlapról is. Ára 59 lej. Ugyanakkor a szerző honlapját, az agostonannamary.hu-t is érdemes felkeresni, itt elektronikus vagy hangoskönyv formájában is beszerezhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások