Felhívás!

Advent Kovásznán

Advent Kovásznán Kultúra

Szombaton adventi gyerekfoglalkoztatást tartottak a Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség szervezésében, a központi gyülekezeti ház termében.

A többéves hagyománynak örvendő adventi gyerekfoglalkozáson idén közel negyvenen vettek részt, előkészítő osztályosoktól egészen a 7. osztályosokig akadtak érdeklődő gyerekek. Adventi történeteket dolgoztak fel, karácsonyi díszeket készítettek, illetve a közelgő idősek karácsonyára is alkottak. A kicsikkel Molnár Erzsébet vallástanárnő, Fülöp Annamária és Tökbandi Rita tanítók, valamint a helyi IKE-csoport fiataljai foglalkoztak.

Balogh Zoltán orbaiszéki esperes, kovásznai lelkipásztor elmondta: azért tartják fontosnak minden évben megrendezni az adventi gyerekfoglalkoztatást, hogy a kicsikben tudatosuljon, a karácsony nemcsak az ajándékvárásról szól, hanem adni is lehet, és nem csak tárgyi ajándékot. Ugyanakkor az is fontos célja a rendezvénynek, hogy az ilyen foglalkozásokon a kicsik, fiatalok és idősek találkozzanak, és gyülekezeti kapocs alakuljon ki közöttük.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.