Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A zenetanár hazatért

A zenetanár hazatért Kultúra

Szombat este telt ház előtt mutatkozott be tavaszváró hangversenyével Komollón a sepsibükszádi Vallató Ifjúsági Fúvósegyesület. Itteni fellépésüket a karnagyuk, Veress István zenetanár származása indokolta, aki e falu szülötteként látta meg a napvilágot, a fúvószenével pedig a messze földön híres zenekaralapító és -vezető, néhai Kelemen Antal tanár úr jóvoltából került kapcsolatba.

Ezúttal újra bebizonyosodott, hogy Rétyhez hasonlóan, Komollón is zenét kedvelő és értő emberek laknak, hiszen a helyi református egyház kultúrotthona megtelt közönséggel. Ez viszont kezdetben szemmel láthatóan nagyobb, de azért bevallottan édes terhet helyezett a zeneszámokat is felvezető fiatal karnagy vállaira. Ő ugyanis minden áron eleget akart tenni, és megfelelni az ilyenkor érthető módon megfogalmazódó elvárásoknak. Amint pedig azt már az előadás közben fel-felcsattanó ütemes taps is jelezte, igyekezete nem volt hiábavaló.

Megérdemelték az elismerést – tesszük hozzá –, hiszen változatos műfajú és fajsúlyú darabokkal rukkoltak elő, így a nehézzene kedvelőktől a könnyebb műfajok iránt lelkesedőkig mindenki talált az ízlésének és hangulatának megfelelőt. Az elismeréshez ugyanakkor a tanulókból álló együttes meglepően érett játéka és az alkalomhoz illő megjelenése is hozzájárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások