Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A városok dzsungelében

A városok dzsungelében Kultúra

Február 26-án, vasárnap 19 órai kezdettel a Tamási Áron Színház nagytermében mutatja be a szentgyörgyi társulat Bertolt Brecht A városok dzsungelében című darabját, melyet Porogi Dorka rendező vitt színre.

Porogi Dorka előző sepsiszentgyörgyi rendezését, a Kaisers TV, Ungarn. című Pintér Béla-darabot három éve teltházas közönség előtt játsszák. A rendező választása ezúttal egy összetettebb, költőibb szövegre esett, amely a szokatlan képzettársításokkal és képekkel elsősorban a befogadó érzékeire hat.
Brecht az egyik legnagyobb német drámaíró. A városok dzsungelében című korai, 1923-ban megjelent drámája rendhagyó, provokatív, rafinált, sokrétű, friss alkotás. A darab két főszereplője George Garga (Kónya-Ütő Bence), egy fiatalember és Shlink (Pálffy Tibor), egy maláj fakereskedő. Kettejük példátlan, mindent felégető, mániákus harca családi és gazdasági helyzetet, individuumot és kapitalista hatalmat egyaránt fenyeget.
A hátborzongatóan kortárs darab költői, expresszionista eszközökkel teszi mérlegre a nők sorsának, a bevándorlók helyzetének, nemzedékek közti ellentéteknek, családi gondoknak és egy teljes társadalom széthullásának a kérdéseit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük