Felhívás!

A színpadon locsoltak

Második alkalommal rendezte meg a Húsvéti varázslat nevet viselő, hagyományos húsvéti szokások felelevenítését, megismerését célzó rendezvényét az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és tizenkét helyi egyesület bevonásával, a Zarah Moden és a New Fashion készruhagyárak főtámogatásával.

A húsvét másodnapjára időzített eseményen vásári hangulat és bő programkínálat várta az érdeklődőket a kézdivásárhelyi sportcsarnokban és az azt körülölelő téren. A tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény idei, második kiadása is vonzotta az érdeklődőket, a rossz idő ellenére is több mint ezren kapcsolódtak be a négyórás programba. A gyerekek megismerkedhettek a hagyományos húsvéti locsolással, emellett állatsimogató, lovashintózás és állatszépségverseny is zajlott. A sportcsarnok előterében helyi egyesületek irányításával a gyerekek különböző kézműves tevékenységeket folytathattak, így gyurmázásra, színezésre, papírnyuszi-készítésre, tojás- és mézeskalács-díszítésre is lehetőség volt, ugyanitt ingyenes arcfestést is kérhettek.

A tavalyi évhez hasonlóan színpadi programokból sem volt hiány, a Manócska Napközi Otthon, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Vackor Óvoda, a 3. számú Napközi Otthon óvodásainak és kisiskolásainak ünnepi műsorát, valamint Zarah Kids néptánccsoport és a Maassluis Nyugdíjas Klub által bemutatott táncokat lehetett megtekinteni. A szervezők vásári hangulatról is gondoskodtak, tizennégy árus kínálta kézműves portékáját. Az esemény végén a tombolavásárlók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, a tombolából befolyt összeget a szervezők az egyedülálló szülőket támogató Csodafőnix Egyesületnek ajánlották fel.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások