Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szalvéta a kedvenc

A szalvéta a kedvenc Kultúra

A Hobbi Cserebere Klub harmincegy hazai és külföldi tagjának gyűjteményéből nyílt kiállítás a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában. A tárlat október 14-ig látogatható.

Pénteken nyitották meg a már hagyományosnak tekinthető, hetedik, országos és nemzetközi papírszalvéta-, kártyanaptár- és telefonkártya-kiállítást a Gyűjtemények Házában, melyet a Hobbi Cserebere Klub tagjainak többezres gyűjteményéből válogattak össze.
A megnyitón Beke Ernő klubelnök köszöntötte a jelenlévőket, röviden bemutatva a tárlat anyagát. A helybéli és az ország különböző pontjairól érkezett gyűjtők mellett Bulgáriából, Magyarországról is jelen voltak kiállítók, akiknek munkáját Beke Ernő egyenként méltatta, emléklappal fejezve ki köszönetét. A kiállítók zöme ezúttal kizárólag papírszalvéta-, kártyanaptár-, telefonkártya- és gyufásskatulya-gyűjteményéből adott ízelítőt, akadt köztük olyan is, aki ritkább szenvedélyeknek él.
A kézdivásárhelyi Rancz Gyula lepkéket és öt milliméternél nagyobb bogarakat gyűjt, „kincsei” száma immár kétezerre tehető. Érdeklődésünkre elmondta, igaz, hogy már gyerekkorában is csodálta a kis ízeltlábúakat, de a gyűjtési szenvedély a katonaság ideje alatt alakult ki benne, amikor az egyik szomszédos megyében szolgálva ritkább lepkefajtákkal is találkozott, amelyeket kis dobozokban kezdett el gyűjteni. Leszerelés után már szakszerűen kezdte tanulmányozni és gyűjteni a lepkéket. Gyűjteményéinek darabjait iskolákban, biológiaórák keretében is be szokta mutatni. A kiállításmegnyitó után a klubtagok egész hétvégés cserebereakciót tartottak.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük