Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szakmai rész is fontos

Június 16–17-én hetedik alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Vadásztalálkozót. A vándorrendezvény idei helyszíne Árkos.

Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, igyekeznek minden alkalommal egy „picivel” magasabbra tenni a mércét, és olyan rendezvényeket próbálnak szervezni, amelyek nem csak a vadászat szépségeiről szólnak, hanem ennek népszerűsítéséről is, abban reménykedve, hogy a vadászat társadalmi elfogadottsága pozitív irányba alakul. Tehát „nem csak a pörköltfőzésre”, hanem a szakmai rész erősítésére is törekszenek, fűzte hozzá. Tamás Sándor megyetanácselnök megjegyezte, Erdélyben múltja van a vadászati kultúrának, és a vadászat a turizmus szempontjából is jelentőséggel bír.

Az esemény a laikusok számára is lehetőséget biztosít arra, hogy betekintést nyerjenek a vadásztársadalomba, és talán ezáltal is oszlatni lehet a negatív véleményeket a vadászattal szemben. Sárkány Árpád, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács alelnöke aláhúzta, a rendezvény fővédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azon kevés politikusok közé tartozik, aki felvállalja aktív vadászi mivoltát.

A találkozó már pénteken délután elkezdődik, az első napra Vadászati Akadémiát terveznek Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtárban, hivatalosan pedig szombat reggel rajtol Árkoson a vadászegyesületek ünnepélyes bevonulásával, majd azt követően a meghívottak Szent Hubertusz-misén vesznek részt. Ugyanakkor átadják a székelyföldi vadászérdemrendeket, de a program részét képezi többek között egy trófeakiállítás, továbbá solymászat és agarászat a Szentkereszty-kastély parkjában, és természetesen nem marad el a főzőverseny sem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük