Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A sokszínű Oroszország

A sokszínű Oroszország Kultúra

A Föld legnagyobb területű országát ismerhette meg a közönség szerdán, a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Oroszország kultúráját, szokásait a Zöld Nap Egyesület orosz önkéntese, Elena Ershova mutatta be.

A nagyszámú érdeklődőt Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke köszöntötte. Elmondta, Elena tizenegy hónapon át, egészen jövő év áprilisáig dolgozik az egyesület önkénteseként az Erasmus+ program keretében. A korábbi nemzeti estektől eltérően Elena nem angolul, hanem anyanyelvén tartotta előadását, a fordításban Kocsis Péter orosztanár segített. A kép- és videóvetítésekkel fűszerezett bemutató Oroszország és Moszkva természeti és emberalkotta látványosságainak, valamint az orosz népművészet és ünnepi szokások bemutatásával kezdődött.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt követően a közönség 35 olyan földrajzi és történelmi tényt ismerhetett meg, amelyet – Elena szerint – sok esetben még maguk az oroszok sem tudnak. A nemzeti est második, interaktívabb részében a jelenlévők videófelvételeken keresztül nyerhettek betekintést különböző orosz táncokba. Az EVS-önkéntes előadását két orosz, táncra épülő játék bemutatásával folytatta, amelybe néhány nézőt is bevont. A másfél órás bemutató az orosz gasztronómia megismerésével zárult. A nézői kérdések megválaszolása után Elena fekete teára és ropogós orosz perecre invitálta meg közönségét.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük