Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A sepsiszentgyörgyi színházak előadásai is szerepelnek az Országos Színházi Fesztiválon

A sepsiszentgyörgyi színházak előadásai is szerepelnek az Országos Színházi Fesztiválon Kultúra

A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi magyar színházak előadásait is beválogatták a 32. Országos Színházi Fesztiválra, amelyet Bukarestben rendeznek meg november 5. és 13. között – közölte csütörtökön a Román Színházi Szövetség.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház két produkcióját hívták meg: bemutatják Bukarestben Shakespeare Hamletjét Tompa Gábor rendezésében és Eugen Ionesco Macbett című darabját, amelyet Silviu Purcarete rendezett.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház szintén két produkcióval szerepel: előadják a fesztiválon a Jógyerekek képeskönyve című junk-operát Hegymegi Máté rendezésében, valamint Stefan Arsenijevic, Srdjan Koljevic és Bojan Vuletic Szerelem és más bűntények című darabját, amely Arsenijevic azonos című filmje alapján készült, és Theodor-Cristian Popescu állította színpadra.

Sepsiszentgyörgyről egy harmadik előadás is érkezik a seregszemlére, mivel a programba beválogatták az M Stúdió mozgásszínház Are we human or are we dancers? (Emberek vagy táncosok vagyunk?) című produkcióját, amely Ioana Marchidan koncepciója és koreográfiája alapján készült.

A fesztiválon játszani fogják a Nagy Botond rendezte Hazatérés című előadást is, amely Matei Visniec román drámaíró műve alapján készült a suceavai Matei Visniec Színházban.

A válogatók közölték, hogy mivel minden színház eredetileg két produkcióval pályázhatott, több mint 100 előadást tekintettek meg az előző, 2021-2022-es évadból, és így alakították ki a fesztivál programját.

A fesztiválra tíz külföldi produkciót is meghívtak.

(forrás: MTI, fotó: Tamási Áron Színház/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.