Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nő mint zene

A nő mint zene Kultúra

Nőnap tiszteletére új kiállítással jelentkezett a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek szövetsége. A péntek délutáni megnyitón a Kónya Ádám Művelődési Házban munkatársunk, dr. Péter Sándor elmélkedett nő, festészet, zene, álom, valóság viszonyáról.
Elöljáróban Dulányi Aladár, a művelődési ház igazgatója köszöntötte a hölgyeket, alkotókat és nézőket. Kicsit adósuk is maradt, hiszen hiányolták ez alkalomra szóló hegedűjátékát, ha már A nő és a zene a kiállítás címe. Péter Sándor az irodalomból inspirálódva a nők erényeit méltató idézeteket olvasott fel, elmondása szerint aránylag ritkán találkozott olyan asszociációkkal, mely a nőket és a zenét kapcsolták volna össze, noha neki személyes meglátása, hogy „a szép muzsika eszünkbe juttatja a nőt és a festészetet is”.
A tárlaton többféle technikával készült képeket láthatunk, grafikákat, textilkollázst, olajfestményt, fafaragást. A tagok már készülnek a következő, hagyományosan a Szent György Napok keretébe illesztett közös megmutatkozásra is. Kiállítók: Suciu Katalin, Stancu Margit, Para Mária, Gábor Antónia, Fábián Gizella, Kese Terézia, Deák Károly, Nemes Emil, Váncsa Sándor, Kádár Erzsébet, Gyimesi Nagy András és Zolya Katona József.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük