Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Vágta futamainak sorrendje

Ünnepélyes ceremónián sorsolták ki a Nemzeti Vágta futamainak sorrendjét a budapesti Hadtörténeti Múzeumban, így eldőlt az is, melyik futamokban láthatjuk a Székely Vágta indulóit. A nagy múltú kulturális rendezvényt idén 12. alkalommal rendezik meg a Hősök terén október 19-20-án.

Hirdetés
Hirdetés

A műsorszámok között hagyományosan ebben az évben is szerepel a méneshajtás, a díjugratás, a csikós és a pusztaötös bemutató. A kétnapos rendezvényen ismét bemutatkozik az Országkonyha, ahol tradicionális magyar gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak a látogatók. A Vágta Korzón jellegzetes népművészeti és turisztikai attrakciókkal ismerkedhetnek meg a lovas kultúra iránt érdeklődők.

A SZÉKELY INDULÓK SORRENDJE

A Nemzeti Vágtán idén öt székely lovas képviselteti magát. Pályára áll a Székely Vágta első három helyezettje, szabad kártyával jutott ki Sepsiszentgyörgy lovasa, és a kecskeméti Hírös Vágta győzteseként Kézdialmás is jogot nyert a lovasversenyen való részvételre. Fazakas János Alpár, 10 éves, Pillangó nevű lován újra Kovászna színeiben fog bizonyítani, ők egyébként a 2019-es Székely Vágta győztesei. A Nemzeti Vágtán a harmadik előfutam negyedik pályájáról indulnak.

A székely verseny második legjobbjai Tamás Csaba és Fiber Farkaslaka számára akarnak dicsőséget szerezni. A budapesti megmérettetésen a kilencedik előfutam második pályájáról startolnak. A Székely Vágta harmadik helyezettjei, Bartha Ferenc és Pasadena, ezúttal is Előpatakot képviselik, ők a tizedik előfutam második pályáján próbálnak szerencsét.

Sepsiszentgyörgy igazi veteránnal erősít, a 34 éves Zsigmond Jánost a 6 éves Bizant 8C nevű lován küldi pályára, ők egyébként a nyolcadik előfutam ötödik pályáját kapták. A kecskeméti Hírös Vágta győzteseként pedig jogot nyert Kézdialmás fiatal lovasa, a 18 éves Varga Mátyás is, őt a hetedik előfutam második pályájára sorsolták.

A Nemzeti Vágta összefoglalóit az M1 híradásaiban lehet megtekinteni október 19-én, a zárónapon, azaz október 20-án, vasárnap a Duna Televízió román idő szerint 16 órától adja az eseményt. A székely lovasok eredményeiről a Székely Vágta Facebook-oldalán adunk majd hírt.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük