Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„A nehézségek ihletnek”

A sepsiszentgyörgyi Exit Rock Band szombat este igényes, jó hangulatú blues koncertet tartott a megyeszékhelyi Bistro Kertben. A zenekar tavaly sikeresen képviselte Romániát a közismert paksi Gastroblues-fesztiválon, idén pedig már számos előadáson bizonyítottak.

Az Exit Rock Band 1983-ban alakult, egy évre rá színvonalas hazai fesztivál fődíját zsebelték be az akkor countryt játszó muzsikusok. A csapat már induláskor elhatározta, hogy kimondottan saját dalokkal iparkodik szórakoztatni a nagyérdeműt.

– Nagy hangsúlyt fektettünk az alkotásra, például 1987-ben, az akkori szentgyörgyi Dózsa Klubban két és fél órás koncertet tartottunk, Evolúció címmel. Az akkori rezsim nem „értékelte” az ember evolúcióját, vallásos témákat, bibliai idézeteket megpedző koncertet, ezért zenekarként hátrányba kerültünk – magyarázta Máthé Jenő, a csapat vezetője, basszusgitáros, énekes, dalszerző.

A nyolcvanas évek végén a csapat felbomlott, jóval később, más zenei ízlésekkel telítődve újraalakult, és a blues-rock műfajon belül saját dalokat írni.

– Rétegzene lett a blues-rock. Régebb nagyon örült a közönség, ha ilyesmit hallhatott élőben, manapság már mást hallgat a fiatalság zöme. Más az életérzés napjainkban. Persze, akadnak, akiket kortól függetlenül továbbra is megérint a zenekar muzsikája, a szövegek. Nem volt könnyű életem, sok pofon ért, a tapasztalataimból ihletődnek ezek a dalok – részletezte Máthé Jenő, aki vallja, hogy „sokkal többet ér egy gyenge saját szám, mint egy rosszul lemásolt sláger”.

Az Exit Rock Band nemrég, a VII. Rockarácsony lemezének bemutatóján, Kézdivásárhelyen koncertezett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük