Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A negyedik Manus

A negyedik Manus Kultúra

A Lármafa Egyesület negyedjére is felvállalta a Manus őrkői Cigánytalálkozó megszervezését, erre augusztus 24–30-a között kerül sor több helyszínen. Bár a rendezvény nevében egy népcsoport a főszereplő, a rendezők célja, hogy párbeszéd kialakítása, fenntartása által közelebb hozza a Sepsiszentgyörgyön egymástól elszigetelten élő magyar és cigány lakosságot.

Az első két Manus találkozó csak egy hétvégés rendezvény volt, tavaly óta azonban egy hetet is betölt a sokszínű rendezvények sora, amelyben a szakmai konferenciától a néptáncbemutatókig, ügyességi versenyektől a szoboravatásig, a dokumentumfilm-vetítéstől az örömzenélésig számos programpont szerepel, de nem maradhat el a tábortűz sem. És hogy a találkozók és találkozások létrejöttének kedvezzenek, hétfőtől csütörtökig sepsiszentgyörgyi helyszíneken zajlanak az események, a hétvégén pedig a város szélén, a Borvíz utcai halastavak mellett lesznek a nagyobb teret kívánó, sok embert megmozgató rendezvények, a játékok, koncertek, előadások.

Hirdetés
Hirdetés

„A Manus Őrkői Cigánytalálkozó határozottan szembe kíván menni a mindenkori romakérdés és kultúra romantizálásával, inkább a valós helyzetek kibontására és felmutatására, illetve a párbeszéd kialakítására törekszik. Szándéka szerint egy olyan ingyenes rendezvényt sikerül idén is megszervezni, amely az ember és ember közti viszonyok megerősítését, illetve a valós értékek megbecsülését helyezi előtérbe” – áll a rendezvény honlapján.

A rendezvény létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Román Kulturális Alap (Asociaţia Fondului Cultural Naţional – AFCN) és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja, a koronavírus-járvány pedig egyáltalán nem…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük