Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A művészet mindenkinek jár

A művészet mindenkinek jár Kultúra

A művészet lehet doktor, lehet szülő, testvér, múzsa, ezért mindenkinek egyformán fontos, a fogyatékkal élőknek is alanyi jogon jár – így gondolják ezt mindazok is, akik az Art of inclusion (Az inklúzió művészete) projekt keretében múlt héten Kőröspatakon a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház foglalkoztatottjaival együtt alkottak.

Erasmus +-os partnerségi program keretében olasz, portugál, német civil szervezetek munkatársai és a helybeli, vendégfogadó magyarok, az Írisz Ház közössége, fogyatékkal élők és egészségesek a kőröspataki Írisz-táborban együtt próbálgatták, mit fejezhetnek ki a művészetek által a világból és önmagukból.

Vetró András szobrászművész segítségével agyagoztak, Makkai András és Makkai Zsófia mozaikművészekkel az üvegfestés titkait kutatták, Hervai Katalin grafikussal a formát, színeket próbálták az önkifejezés szolgálatába állítani, míg Baász Pálma Baász Imréről tartott előadást, a záró napon tartott tábortűz mellett pedig a performansz mibenlétét is megtapasztalhatták a résztvevők. Mivel a központi téma egész héten a labirintus volt, 100 szalmabálából egy hatalmas útvesztőt raktak ki.

Az elkészült művek a fogyatékkal élők világnapján, december 3-án az Outsider Art kiállítás keretében lesznek megtekinthetők.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük