Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A magyarok csillagai a Tudástárban

A magyarok csillagai a Tudástárban Kultúra

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban keddenként megtartott Tudástár előadássorozat múlt heti kiadására Barabás Enikő asztrozófust hívták meg a szervezők, aki a magyarok csillagairól, azok üzenetéről és ránk szabott küldetésekről mesélt.

Hirdetés
Hirdetés

A közönséget köszöntő Bakk-Vitális Mária Kinga felvezetőjében elmondta, „a hagyomány szerint minden nemzet tartozik valamely csillagképhez, amely jelzi küldetését a Földön. Ehhez kapja meg a megfelelő képességet, tehetséget, lelki alkatot, szellemiséget, közös jellemzőket. Ennek a kollektív nemzettudatnak számtalan nyomát találjuk a népművészetben, gondolkodásunkban, mondáinkban, legendáinkban, népmeséinkben.”

Barabás Enikő kifejtette, mivel a magyar az íjfeszítő népek közé tartozik, így egyben a Nyilas csillagképhez is.

– Nyilas szellemiséggel rendelkezünk, de hogy valóban ki tudjuk bontakoztatni azokat a képességeket, amelyek segítenek abban, hogy a küldetésünket teljesíteni tudjuk, ahhoz integrálnunk kell a Nyilas csillagképpel szemben lévőt is. Amikor a Nyilas csillagkép déli 12-kor van az ég tetején, akkor éjfélkor az Ikrek. Nappal azonban a Nyilas nem látható számunkra, de éjszaka az Ikrek igen. Ez azt jelenti, hogy a Nyilas-szellemiségű nemzeteknek van egy Ikrek megjelenési formája, testisége. Ezért van az is, hogy az eredetmondánk szerint az Ikrek csillagképhez köthető Hunortól és Magyartól származunk. Tehát Ikrek-testiségünk van, Nyilas-szellemiségünk és Oroszlán-lelkiségünk – magyarázta az asztrozófus.

A későbbiekben megtudhattuk, hogy a Nyilas-szellemiség szerint a magyar nemzet küldetése a tanítás és gyógyítás lenne a világon, hiszen a Tejút galaxis középpontjából a naprendszerünkbe a Nyilas irányából érkezik be a fény és energia.

– Az Ikrek kettősségének a negatív formáját éljük jelenleg, a megosztottságot. Eredetileg azonban nem ez az üzenete, de „sikerült” nekünk letérni a jó útról. Ikrekként védelmeznünk és támogatnunk kellene egymást, a többi nemzetet, hiszen a világban látszólag polaritás van, de valójában egyek vagyunk mindannyian – magyarázta Barabás.

Az Oroszlán csillagkép legfontosabb üzenete a teremtés, az apai minőség és az uralkodás, de első sorban az önuralom, a belső ösztönenergiánkon való uralkodás. Összességében: egymás segítése, tanítás, gyógyítás és feltétel nélküli szeretet – ez lenne a magyarok küldetése.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük