Hirdetés
Hirdetés

A magyar széppróza napja

A magyar széppróza napja Kultúra

2017-ben kezdeményezte a Magyar Írószövetség választmánya, hogy 2018. február 18-án, Jókai Mór születése napján első ízben, majd attól kezdve minden évben ezen a napon rendezzék meg Kárpát-medence-szerte a magyar széppróza napját.

Ezt a napot, hasonlóan a magyar költészet napjához (április 11.) és a magyar dráma napjához (szeptember 21.) felolvasások, író–olvasó találkozók, könyvbemutatók, tanácskozások, rendhagyó irodalomórák teszik igazán tartalmassá, az irodalommal való élményszerű, emlékezetes találkozásokká.

Az idei kézdivásárhelyi rendezvényre kedden 18 órakor kerül sor a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Ekkor mutatják be a városunkban élő Borcsa Imola Magnebéhat című novelláskötetét, amely januárban jelent meg a budapesti Napkút és a kolozsvári Erdélyi Híradó kiadásában. A kötetet bemutatja és a szerzővel beszélget Ferencz Éva tanárnő, közreműködik Kolcsár József színművész.

Hirdetés
Hirdetés

Borcsa Imola (képünkön) sikeres írói indulását két irodalmi díj elnyerése is jelzi. 2017-ben neki ítélték az Irodalmi Jelen Debüt-díját, 2019-ben pedig a Székelyföld című kulturális folyóirat Szabó Gyula-emlékdíját. Egy novellával szerepel az Erdélyi szép szó 2018. évi antológiájában, s ugyancsak beválogatták egyik írását Az év novellái 2020 című Budapesten a Magyar Napló által kiadott antológiába. Ez utóbbi kötetet szintén a magyar széppróza napjának idei ünnepségsorozata keretében mutatják be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük