Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„A lélek hordozza a kezet”

„A lélek hordozza a kezet” Kultúra

Kézdivásárhelyen május 6-án, szombat délelőtt több rendezvény is zajlott párhuzamosan, ennek tudható be, hogy kevesebben jelentek meg a helyi Gyűjtemények Házában az Impressziók című csoportos kiállítás megnyitóján.

A csoportos tárlaton kiállító székelyudvarhelyi és csíkszeredai művészeket Beke Ernő, a rendezvény házigazdája mutatta be röviden, majd ők maguk szólhattak pár szót arról, hogyan vélekednek az alkotói folyamatról, saját munkáikról. Őszinte, kedves gondolatok hangzottak el, a kiállítók szeretettel érkeztek Kézdivásárhelyre, az alkotások pedig önmagukban is kiérdemlik, hogy megtekintsük őket – a tárlat augusztus 20-ig naponta látogatható.

A csíkszeredai Moldován Zsolt már ötödik alkalommal állít ki a céhes városban, amelynek jellegzetes épületei, udvarterei ihletül is szolgáltak, jellegzetes, ablakkeretre festett munkái közül több a városunk arcát is megörökíti. Csata Jenő Gyergyócsomafalván született, negyedszázada Csíkszeredában él és alkot, szintén nem első alkalommal állít ki Kézdin, ezúttal tájképeit, látképeit hozta el. Miklós István Indián saját bevallása szerint is mintha csak „haza” járna, nemrég a könyvét mutatta be, most a természet ihlette pasztellsorozattal jelentkezett. Kovács Dénes főállásban tanár, mellette sokoldalú alkotó: kisplasztikák, üvegfúvás, festmények dicsérik tehetségét. Nagy István Gábor festő és díszműkovács megfogalmazása szerint „mindkettőnek szívből kell jönnie, semmi sem megerőltető, ha szeretettel végezzük”. Végül Vitos Hajnal kisplasztikáival ismerkedhettünk meg: 3 dimenziós munkáinak fő témája az ember játékos, humoros ábrázolása.

Gáspár Anikó Vörösmarty Mihály A merengőhöz című versének ihletett tolmácsolásával adott még ünnepibb keretet az eseménynek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük