Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbak között

A legjobbak között Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadását is beválogatták a bukaresti Országos Színházi Fesztiválra (FNT).

A Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadás koprodukció a Tamási Áron Színház alkotói és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színésznövendékei között. Az előadásban játszott tizenhárom éves kamasz szerepének alakításáért Erdei Gábor elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának díját, a produkció zenéjéért pedig Bocsárdi Magort a legígéretesebb tehetségnek járó Teplánszky-díjjal illették a Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiválján.

Hirdetés
Hirdetés

A román színházi szakma legfontosabb seregszemléjének számító bukaresti Országos Színházi Fesztiválra október 18–27. között kerül sor a főváros színházaiban. A fesztiválon azok az előadások lesznek megtekinthetőek, amelyeket a Román Színházi Szövetség (UNITER) a 2018/2019-es színházi évad legjobbjainak ítélt. A fesztiválon évek óta erős magyar jelenlét van. 2018-ban a Tamási Áron Színház az Alice című, Bocsárdi László és a sZempöl Offchestra koprodukciójában készült beavatástörténetével szerepelt a fesztiválon.

A fesztivál igazgatója, Marina Constantinescu elmondta, a 2019-es szakmai seregszemle ars poeticája az volt, hogy ízelítőt adjon a romániai színházi szakma útkeresési lehetőségeiből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük