Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbak között

A legjobbak között Kultúra

A héten hirdették ki a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat nyerteseit, és Sánta István Csaba sepsiszentgyörgyi születésű fotóművész neve kétszer is a díjazottak között szerepelt.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett megmérettetés a fotóriporteri szakma legnagyobb presztízsű pályázata Magyarországon. Sánta István Csaba Pánik Torinóban című fotója a Hír- és eseményfotó, míg a Cavallerizza Reale, avagy művésztelep Torinó egykori királyi lovardájában című sorozata a Művészet kategóriában részesült elismerésben.

– Nagy megtiszteltetés, hogy két munkámat is díjazta a nemzetközi zsűri. Ez egy olyan pozitív visszajelzés, ami igazolja, hogy minőségi munkát végeztem, amit annyira komolyan vettem, hogy az egyik díjazott sorozatomon több száz órán át dolgoztam – osztotta meg lapunkkal a művész, aki tavaly a budapesti Művészetek Palotájában, illetve a bukaresti jazzfesztiválon állított ki munkáiból.

Idén is tárgyal a jazzfesztivál-szervezőkkel, ugyanakkor örülne, ha a közeljövőben a szülőföldjén is kiállíthatna fotóiból. Jelenleg tovább dolgozik a jazz tematikájú projektjén, amit 14 éve kezdett el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük